Η Ρωσία απαγορεύει τα διπλώματα οδήγησης για τους τρανσέξουαλ και τους ανθρώπους με σεξουαλικές διαταραχές

Η Ρωσία απαγορεύει τα διπλώματα οδήγησης για τους τρανσέξουαλ και τους ανθρώπους με σεξουαλικές διαταραχές Facebook Twitter
4


 

Οι τρανσέξουαλ δεν θα μπορούν πλέον να οδηγούν στους δρόμους της Ρωσίας καθώς η Κυβέρνηση θεωρεί πως τα συγκεκριμένα άτομα πάσχουν από «ψυχικές διαταραχές». Το γεγονός αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας στην χώρα, που δεν είναι ιδιαίτερα «ανεκτική» προς τους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Το διάταγμα υπεγράφη στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ισχύει ειδικά για «άτομα με διαταραχές ταυτότητας σχετικά με το φύλο, σεξουαλικές διαταραχές, ψυχολογικές διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.»

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι σημειώνονται «πάρα πολλά ατυχήματα» στους δρόμους, γι 'αυτό πρέπει επανεξεταστεί ποιος μπορεί να οδηγεί και ποιος όχι.
 

Οι Ρώσοι φετιχιστές, επιδειξιομανείς και ηδονοβλεψίες πρέπει επίσης να μείνουν μακρυά από τους δρόμους. Η απόφαση είναι σύμφωνη με τη νέα γραμμή της χώρας να εξαλείψει την προώθηση των «μη-παραδοσιακών τρόπων ζωής», τον νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι.

Ο επικεφαλής της Ένωσης των Επαγγελματιών Οδηγών, Alexander Kutov, δήλωσε στο BBC ότι θεωρεί τη συγκεκριμένη κίνηση καλή ιδέα: «Σημειώνονται πολλοί θάνατοι στον δρόμο και πιστεύω ότι τα πιο αυστηρά κριτήρια για τους υποψηφίους είναι απολύτως δικαιολογημένα.»

Οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως και οι ψυχίατροι καταδικάζουν το νέο νόμο. Ο ψυχίατρος Valery Evtushenko εξήγησε στο BBC της Ρωσίας πως πίστευε ότι η απόφαση θα σταματήσει τους ανθρώπους να ζητούν ιατρική βοήθεια για διάφορα ψυχιατρικά προβλήματα καθώς θα φοβούνται ότι θα τους αφαιρεθούν οι άδειές τους ενώ ο Σύλλογος των Ρώσων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θεωρεί πως ο νέος νόμος εντείνει ακόμη περισσότερο τις διακρίσεις στην χώρα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
O Nassim Nicholas Taleb έγραψε πρόσφατα ότι "στην εποχή της πληροφορίας ο κόσμος φαίνεται πιο άσχημος, βρώμικος, με περισσότερη διαφθορά, γεμάτος μηχανορραφίες, κυρίως επειδή η κακοήθεια ήταν κρυμένη από εμάς πιο παλιά".Νομίζω ότι έτσι είναι.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ