Η πρώτη αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος της Αμερικής έγινε Barbie- Κόρη πρώην σκλάβων

Η πρώτη αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος της Αμερικής έγινε Barbie- Κόρη πρώην σκλάβων Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

H πρώτη αυτοδημιούργητη γυναίκα εκατομμυριούχος των ΗΠΑ, η Madam C.J. Walker, όπως ήταν γνωστή, έγινε Barbie στη σειρά των γυναικών που αποτελούν έμπνευση. 

Η Σάρα Μπρίντλοβ, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν κόρη πρώην σκλάβων. Έγινε γνωστή ως Madam C.J. Walker μετά τον δεύτερο γάμο της, με τον Τσαρλς Τζόσεφ Γουόλκερ. 

Γνώρισε τεράστια επιτυχία δημιουργώντας την Walker Manufacturing, μια σειρά προϊόντων μαλλιών και καλλυντικών που ήταν σχεδιασμένα για μαύρες γυναίκες. Στην εταιρεία της απασχολούνταν χιλιάδες μαύρες γυναίκες. 

Αργότερα στη ζωή της έγινε ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος, υποστηρίζοντας ορφανοτροφεία και κολέγια, στηρίζοντας οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών. 

Ως κούκλα Barbie, φορά μια φλοράλ μπλούζα και τιρκουάζ μακριά φούστα και κρατά το πρώτο προϊόν που κυκλοφόρησε, το «Wonderful Hair Grower». 

Η τρισέγγονή της, Αλέλια Μπαντλς- σχεδιάστρια προϊόντων για μαλλιά και η ίδια- συνεργάστηκε με την Mattel για τη δημιουργία της κούκλας. «Η ομάδα τους με καλωσόρισε ευγενικά σε όλα τα βήματα της διαδικασίας, από τα μαλλιά μέχρι τη συσκευασία, για να αποτυπωθεί και να τιμηθεί η κληρονομιά που άφησε αυτή η πρωτοπόρα μαύρη επιχειρηματίας. Ανυπομονώ η επόμενη γενιά να εμπνευστεί από την ιστορία της και να πει τις δικές της», δήλωσε η Μπαντλς. 

Η Λίζα Νάιτ, εκτελεστική αντιπρόεδρος και επικεφαλής παγκοσμίως για την Barbie στη Mattel, «καλωσόρισε» την Madam C.J. Walker. «Είναι τιμή μας να την καλωσορίζουμε σε αυτή την ομάδα πρωτοπόρων γυναικών και να μυήσουμε περισσότερα παιδιά στο ταξίδι της για να γίνει μία από τις πρώτες ευρέως επιτυχημένες γυναίκες του έθνους», δήλωσε. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΜ ΜΠΟΝΤΙ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Όλα όσα έγιναν στην κατάθεση της Αμερικανίδας γενικής εισαγγελέως, Παμ Μπόντι

Η ακρόαση στο Κογκρέσο για τους φακέλους του Τζέφρι Έπσταϊν εξελίχθηκε σε έντονη αντιπαράθεση, καθώς βουλευτές κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι απέκρυψε ονόματα χωρίς σαφή λόγο, ζητώντας εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών
THE LIFO TEAM
Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Διεθνή / Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Το βίντεο από το κουδούνι της 84χρονης αποτέλεσε κρίσιμο στοιχείο για την έρευνα του FBI, αλλά ταυτόχρονα άνοιξε συζήτηση για την ιδιωτικότητα και τη χρήση οικιακών καμερών
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Η γυναίκα που αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας λέει ότι η ντροπή είναι «διπλή καταδίκη» και περιγράφει το σοκ που ένιωσε βλέποντας τον εαυτό της «σαν μια πάνινη κούκλα» σε βίντεο της αστυνομίας
THE LIFO TEAM