Η Ισλανδία ανοίγει για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες - «Από όπου και αν προέρχονται»

Ισλανδία: Facebook Twitter
EPA
0

Η Ισλανδία θα επιτρέπει από την Πέμπτη την είσοδο στο έδαφός της σε όλους τους ταξιδιώτες που φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 χωρίς να υπάρχει άλλη μορφή ελέγχου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το μέτρο αυτό, που ισχύει ήδη από τις 20 Ιανουαρίου για τους επισκέπτες που προέρχονται από τον ευρωπαϊκό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν, στον οποίο ανήκει η Ισλανδία παρότι δεν είναι μέλος της ΕΕ, στο εξής θα επεκταθεί σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα «όποια κι αν είναι η προέλευση», εξήγησε το υπουργείο σε ανακοίνωση. Γίνονται δεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί από τις χώρες του Σένγκεν ή αυτό που χορηγείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με την ονομασία «κίτρινη κάρτα».

«Οι άνθρωποι που θα παρουσιάζουν τέτοια πιστοποιητικά δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ ή να τηρήσουν μια περίοδο καραντίνας ή να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ PCR κατά τους διασυνοριακούς ελέγχους», διευκρινίζει η κυβέρνηση. Όλοι οι ταξιδιώτες που θα μπορούν επίσης να αποδείξουν ότι πέρασαν μια λοίμωξη από Covid-19 παρουσιάζοντας ένα θετικό διαγνωστικό τεστ πάνω από 14 ημερών, θα αποφύγουν επίσης τους περιορισμούς στην είσοδο, όπως αυτό συμβαίνει από τον Δεκέμβριο για τους ταξιδιώτες από τον χώρο Σένγκεν.

Η Ισλανδία γίνεται έτσι μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ανοίγει τα εξωτερικά σύνορα του Σένγκεν στους πολίτες τρίτων χωρών. Η Κύπρος ανακοίνωσε από την πλευρά της στις αρχές Μαρτίου την πρόθεσή της να επιτρέψει την είσοδο χωρίς καραντίνα στους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 από την 1η Μαΐου. Εναρμονίζοντας τις απαιτήσεις της, η Ισλανδία ελπίζει να ενεργοποιήσει εκ νέου τις ροές επισκεπτών από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις δυο μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της, μεταξύ των πιο προηγμένων στον εμβολιασμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Από τις 19 Φεβρουαρίου, σχεδόν το 20% των επισκεπτών που φθάνουν σε αυτό το νησί του βόρειου Ατλαντικού παρουσίασαν ένα πιστοποιητικό προηγούμενης λοίμωξης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19, σύμφωνα με σημείωση του επικεφαλής επιδημιολόγου της Ισλανδίας που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Η Ισλανδία έχει θέσει υπό έλεγχο την πανδημία σήμερα: η συχνότητα εμφάνισης του κορωνοϊού είναι μόλις 9 ανά 100.000 κατοίκους. Σχεδόν το 10% του πληθυσμού έχει λάβει μια τουλάχιστον δόση εμβολίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM