Η Gazprοm παρατείνει τη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream 1

Η Gazprοm παρατείνει τη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream 1 Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Για τέσσερις ημέρες θα κλείσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1, όπως ανακοίνωσε η Gazprom, η οποία νωρίτερα είχε γνωστοποιήσει ότι το έργο συντήρησης θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 θα κλείσει από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για προγραμματισμένη συντήρηση.

«Η άντληση φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί από τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου έως τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 3 Σεπτεμβρίου λόγω επισκευής της μοναδικής μονάδας άντλησης αερίου που παραμένει σε λειτουργία», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε η κρατική εταιρεία στην πλατφόρμα Seeburger.

Η Gazprom επεσήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση της γενικής επισκευής, η μεταφορά φυσικού αερίου θα αποκατασταθεί σε επίπεδο 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα.

Ο Nord Stream 1, ο κύριος αγωγός που τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο, λειτουργούσε με δυναμικότητα 40% από τα μέσα Ιουνίου και η Gazprom απέδωσε τη μείωση του όγκου σε καθυστερήσεις στην επιστροφή του στροβίλου της Siemens από τον Καναδά όπου στάλθηκε για επισκευή.

Η γαλλική Engie ανακοίνωσε ότι μειώθηκε ο όγκος του φυσικού αερίου που λαμβάνει από τη Gazprom

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie ανακοίνωσε σήμερα ότι η ρωσική κρατική εταιρεία Gazprom την ενημέρωσε για την περαιτέρω και άμεση μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου «εξαιτίας μιας διαφωνίας των πλευρών για την εφαρμογή των συμβολαίων».

Οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Engie είχαν ήδη μειωθεί σημαντικά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, διευκρίνισε η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία όμως τόνισε ότι έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες της ακόμη και σε περίπτωση πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από τη Gazprom.

Την προηγούμενη Πέμπτη η πλήρωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στη Γαλλία για τον χειμώνα είχε ξεπεράσει το όριο του 90%, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα Aggregated gas Storage Inventory (AGSI) και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει τον στόχο του 100% ως τον Νοέμβριο.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Franceinfo ότι ο στόχος θα επιτευχθεί «ως το τέλος του καλοκαιριού», αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Γαλλία θα έχει «αρκετό αέριο για να περάσει τον χειμώνα, αν οι Ρώσοι το κόψουν ή αν καταναλώνουμε πολύ».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM