Η Γαλλία ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ

Η Γαλλία μεταφέρει στρατεύματα στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου.
0

Η Γαλλία θα ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ αναπτύσσοντας εντός των προσεχών εβδομάδων τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού (VBCI) και άρματα μάχης Leclerc στη Ρουμανία, καθώς και ενισχύσεις στην Εσθονία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας.

Η απόφαση αυτή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να «ενισχύσει την αμυντική μας θέση στην ανατολική πτέρυγα της Ευρώπης» λήφθηκε «λόγω της κατάστασης στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ» και «της σφοδρότητας των μαχών στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνύ κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας.

Η Γαλλία είναι χώρα που συμμετέχει στο πλαίσιο μιας αποστολής του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, η οποία αριθμεί σήμερα 350 Γάλλους στρατιώτες, καθώς και Βέλγους και Ολλανδούς.

Το Παρίσι ετοιμάζεται να διπλασιάσει εντός του Νοεμβρίου το επιτόπιο προσωπικό του, διευκρινίζει στρατιωτική πηγή, με δώδεκα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού (VBCI) και δώδεκα άρματα μάχης Leclerc.

«Θα συνεχίσουμε επίσης να ενισχύουμε την αμυντική μας θέση στη Λιθουανία» με την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών Rafale για να εγγυηθούμε την αεροπορική αστυνόμευση «και στην Εσθονία όπου ένας ενισχυμένος λόχος ελαφρού πεζικού θα αναπτυχθεί» το 2023 εξοπλισμένος με οχήματα Griffon, δηλαδή επιπλέον 100 άνδρες, πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα, σχεδόν 300 Γάλλοι στρατιώτες σταθμεύουν στην Εσθονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM