Η φωτογραφία της ημέρας

Η φωτογραφία της ημέρας Facebook Twitter
Κάντε κλικ για μεγέθυνση πάνω στη φωτογραφία
0

Ο Γερμανός φωτογράφος Ronald Wittek φωτογραφίζει  στο Hoheu Tauern National Park της Αυστρίας τέσσερις μαρμότες να τρώνε μπισκότα. Η συμπεριφορά αυτών των τρωκτικών διαφέρει σημαντικά απο είδος σε είδος.

Η Marmota monax ζει μοναχικά και υπερασπίζει την τρύπα της κατά ζώων του ίδιου είδους. Τα αρσενικά των Marmota flaviventris ζούνε με ένα χαρέμι συγγενικών θηλυκών και αντιδρούν επιθετικά απέναντι σε αντιπροσώπους του ίδιου φύλου.

Η πλειοψηφία των μαρμοτών ζούνε όμως όπως η μαρμότα των Άλπεων (Marmota marmota) σε αποικίες που αποτελούνται από ένα κυρίαρχο ζευγάρι και τους νεώτερους συγγενείς τους. Οι μαρμότες χαιρετιόνται τρίβοντας τις μύτες τους και ενώνοντας τα κεφάλια τους. Έπειτα από δύο χρόνια περίπου, εγκαταλείπουν τα πλέον ενήλικα ζώα την αποικία τους, και ίσως να προσπαθήσουν να αναλάβουν την ηγεμονία μιας ξένης αποικίας διώχνοντας το εκεί κυρίαρχο αρσενικό και σκοτώνοντας τους απογόνους του. Μαρμότες επικοινωνούν μεταξύ τους με κραυγές που παράγουν με το λαρύγγι τους και ακούγονται σαν σφυρίγματα. Τέτοιες κραυγές μπορεί να προειδοποιούν σε περίπτωση κινδύνου. Ανάλογα με την κοινωνική θέση του ζώου που κραύγασε τα άλλα είτε τρέπονται σε φυγή είτε δεν αντιδρούν καθόλου. Έπειτα από κυοφορία τριάντα ημερών γεννιούνται δύο έως πέντε μικρά. Είδη που ζουν μοναχικά γεννούν συνήθως περισσότερα μικρά από άλλα είδη που ζουν σε αποικίες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

Διεθνή / Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

«Προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη νίκη μας, να νικήσουμε τη Χαμάς και να απελευθερώσουμε τους ομήρους, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο του λιμού» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Διεθνή / Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Δημοσιογράφος περιοδικών που λάμβανε πρόσκληση περιγράφει τι συνέβαινε στα διάσημα πάρτι με τους βιασμούς και τα ναρκωτικά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Διεθνή / Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Το κόμμα Chega κατέγραψε ρεκόρ 22% στις εκλογές στην Πορτογαλία, ενώ η κεντροδεξιά νίκησε χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Παραίτηση του ηγέτη των Σοσιαλιστών
LIFO NEWSROOM
Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Διεθνή / Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία. Ποια είναι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών, τι ζητά το Κίεβο και πώς απαντά η Μόσχα με επιθέσεις και βαλλιστικούς πυραύλους.
LIFO NEWSROOM