Η Βρετανία ακολουθεί τις ΗΠΑ: Θα απαγορεύσει τις ηλεκτρονικές συσκευές σε πτήσεις από τη Μ. Ανατολή

Η Βρετανία ακολουθεί τις ΗΠΑ: Θα απαγορεύσει τις ηλεκτρονικές συσκευές σε πτήσεις από τη Μ. Ανατολή Facebook Twitter
EPA/HANNAH MCKAY
0

Η Βρετανία αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και να απαγορεύσει τους φορητούς υπολογιστές και άλλες μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές στην καμπίνα του αεροπλάνου, σε συγκεκριμένες πτήσεις από χώρες της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.


Η βρετανική εφημερίδα Telegraph επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, που αναφέρουν ότι οι σχετικές ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν ακόμα και σήμερα. Την είδηση επιβεβαίωσε και το BBC, επισημαίνοντας πως οι περιορισμοί που θα θέσει η Βρετανία πιθανώς να διαφέρουν από τους αμερικανικούς.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι απαγορεύεται πλέον στους επιβάτες πτήσεων από οχτώ κυρίως μουσουλμανικές χώρες, να μεταφέρουν ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο στην καμπίνα. Συσκευές όπως tablets, laptops και φωτογραφικές μηχανές, μπορούν να μεταφερθούν μόνο στις αποσκευές που παραδίδονται στο αεροδρόμιο.

Η αμερικανική απαγόρευση ισχύει για πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ, και αφετηρία δέκα αεροδρόμια, σε οχτώ χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Μαρόκου και του Κατάρ. Αμερικανικοί αξιωματούχοι είπαν πως υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν βόμβες σε ορισμένες συσκευές.


Ο ανταποκριτής του BBC δήλωσε πως η κίνηση της Βρετανίας είναι «προφανώς μέρος συντονισμένης δράσης με τις ΗΠΑ». Η απόπειρα κατάρριψης αεροσκάφους στη Σομαλία πέρυσι, συνδέθηκε με μια συσκευή laptop, και φαίνεται πως οι περιορισμοί αποτελούν μία προσπάθεια να μην συμβούν παρόμοια περιστατικά, πρόσθεσε ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ