Η Βόρεια Κορέα απειλεί να βυθίσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να βυθίσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος κι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να διατηρήσουν (άμεσα) την επικοινωνία τους σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, απαιτώντας από την Πιονγιάνγκ να δείξει αυτοσυγκράτηση, καθώς η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο κλιμακώνεται.

 

Ο Άμπε δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ, ότι εκτιμά τη στάση του Αμερικανού προέδρου, που δηλώνει ότι όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές, σχετικά με την αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα.

 

Η ένταση κλιμακώνεται γύρω από το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν διατάξει ναυτική νηοπομπή υπό το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, να κινηθεί προς τα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, προκαλώντας την Πιονγιάνγκ να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να το βυθίσει με ένα πλήγμα.

 

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχαν επίσης τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση έντασης με τη Βόρεια Κορέα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τηλεφώνημα αυτό, δεν έγιναν γνωστές.

 

 Σε μία επίδειξη αμυντικής αλληλεγγύης και ναυτικής αμυντικής ισχύος τον αμερικανικό ναυτικό σχηματισμό συνοδεύουν δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στα δυτικά του Ειρηνικού ωκεανού.

 

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει συνομιλίες με την Ουάσιγκτον σχετικά με τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων με τον σχηματισμό των πλοίων που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, καθώς η αμερικανική ναυτική αρμάδα πλησιάζει στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

 

Από την άλλη μεριά, εκφράζονται φόβοι στη Σεούλ αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας νέας πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα.

 

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, δεν γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που γίνονται με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, αναφορικά με τη διεξαγωγή των ασκήσεων.

 

Από χθες, δύο ιαπωνικά αντιτορπιλικά συνοδεύουν την αμερικανική ναυτική αρμάδα στα δυτικά του Ειρηνικού, για τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM