Χίλιοι νέοι Δανοί μοιράστηκαν στο Facebook Messenger βίντεο με 15χρονα να κάνουν σεξ και τώρα είναι κατηγορούμενοι

Χίλιοι νέοι Δανοί μοιράστηκαν στο Facebook Messenger βίντεο με 15χρονα να κάνουν σεξ και τώρα είναι κατηγορούμενοι Facebook Twitter
1

Περισσότεροι από 1.000 νέοι έχουν κατηγορηθεί από την αστυνομία στη Δανία για διανομή υλικού σεξουαλικού περιεχομένου.

Όλοι τους κατηγορούνται πως χρησιμοποίησαν το Facebook Messenger για να μοιραστούν άσεμνα βίντεο με δύο παιδιά ηλικίας 15 ετών που έκαναν σεξ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η πράξη τους ισοδυναμεί με διανομή άσεμνων εικόνων παιδιών, καθώς οι δύο πρωταγωνιστές στο βίντεο είναι κάτω των 18 ετών.

Το Facebook φέρεται να έδωσε τα στοιχεία τις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες με τη σειρά τους ενημέρωσαν την αστυνομία στη Δανία.

1004 είναι για την ακρίβεια οι νέοι από όλη τη χώρα που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες, αφού κυκλοφόρησαν το υλικό μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων το φθινόπωρο του περασμένου έτους.

Ορισμένοι είναι άνω των 18 ετών και κλήθηκαν σε αστυνομικούς σταθμούς για ανάκριση. Οι αρχές ενημέρωσαν τους γονείς όσων ήταν κάτω των 18 ετών.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Δανίας δήλωσε ότι οι κατηγορίες αποτελούν προειδοποίηση για τους νέους πως δεν πρέπει ποτέ να μοιράζονται βίντεο με σεξ. Όποιος βρεθεί ένοχος αντιμετωπίζει φυλάκιση περίπου 20 ημερών.

Εάν ωστόσο κριθούν ένοχοι για τη διανομή ακατάλληλων εικόνων με παιδιά θα καταχωρηθούν για δέκα χρόνια σε μητρώο παραβατών παιδικής πορνογραφίας.

Τα τελευταία χρόνια στη Δανία έχουν γίνει εκκλήσεις ώστε να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα κατά της λεγόμενης «εκδικητικής πορνογραφίας» (revenge porn).

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ