Χαμάς: Καμία συζήτηση για τους ομήρους του ισραηλινού στρατού έως ότου το Ισραήλ τερματίσει την επίθεση στη Γάζα

Χαμάς: Καμία συζήτηση για τους ομήρους του ισραηλινού στρατού έως ότου το Ισραήλ τερματίσει την επίθεση στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Χαμάς είπε ότι δεν θα συζητήσει την τύχη των ομήρων του ισραηλινού στρατού έως ότου το Ισραήλ τερματίσει την «επίθεσή» του στη Γάζα, αναφέρει το Reuters.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου ότι «Η στάση μας όσον αφορά τους αιχμαλώτους του ισραηλινού στρατού είναι σαφής: σχετίζεται με μια (πιθανή) ανταλλαγή αιχμαλώτων και δεν θα το συζητήσουμε έως ότου το Ισραήλ τερματίσει την επιθετικότητά του στη Γάζα και στους Παλαιστίνιους», μεταδίδει το Reuters.

Ο απολογισμός των νεκρών στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Την ίδια ώρα ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων στον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 5.785, σύμφωνα τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει και οι δύο πλευρές. 

Οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας έφτασαν τους 4.385, ανάμεσά τους 1.756 παιδιά και 976 γυναίκες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα. Οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν 1.400 ανθρώπους όταν πραγματοποίησαν τη συντονισμένη επίθεσή τους στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές.  

Το πρωί του Σαββάτου άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα, ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να περάσουν μόνο 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια. Το επόμενο κονβόι δεν αναμένεται νωρίτερα από τη Δευτέρα, ενώ ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες έκανε λόγο για μια «ανθρωπιστική καταστροφή που εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο», στη Λωρίδα της Γάζας. 

Με πληροφορίες του Reuters/BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM