H Warner Bros σταματά την κυκλοφορία της ταινίας «The Batman» στη Ρωσία

Warner Bros. Pulls ‘The Batman’ Russia Release Facebook Twitter
Φωτ.: Imdb
0

Η Warner Bros απέσυρε την κυκλοφορία της ταινίας «The Batman» στην Ρωσία ρωσικό έδαφος, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Ανάλογη κίνηση έκανε και η Disney, η οποία σταμάτησε τις κυκλοφορίες ταινιών της στη χώρα.

«Υπό το φως της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, η WarnerMedia διακόπτει την κυκλοφορία της ταινίας μεγάλου μήκους The Batman στη Ρωσία», δήλωσε εκπρόσωπος της WarnerMedia.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσεται. Ελπίζουμε σε μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση αυτής της τραγωδίας».

Η ταινία «The Batman», με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου στη Ρωσία ως μέρος της παγκόσμιας προβολής της.

Άλλες ταινίες της Warner Bros που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στη Ρωσία περιλαμβάνουν το Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (14 Απριλίου) και η ταινία κινουμένων σχεδίων DC League of Super-Pets (19 Μαΐου).

Η Ρωσία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες παγκόσμιες αγορές του κινηματογράφου και είναι επικερδής περιοχή για τις κυκλοφορίες ταινιών του Χόλιγουντ, με το Spider-Man: No Way Home της Sony να έχει κερδίσει περισσότερα από 44,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα από την κυκλοφορία της τον Δεκέμβριο.

Η απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η κυκλοφορία ταινιών στη Ρωσία πυροδότησε συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών στον Χόλιγουντ όλο το Σαββατοκύριακο.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η Disney έγινε το πρώτο μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ που ανακοίνωσε ότι σταματά την κυκλοφορία ταινιών της στη Ρωσία.

«Δεδομένης της απρόκλητης εισβολής στην Ουκρανία και της τραγικής ανθρωπιστικής κρίσης, διακόπτουμε την κυκλοφορία των κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης ταινίας Turning Red από την Pixar», δήλωσε εκπρόσωπος της Walt Disney Co. 

«Θα λάβουμε μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις με βάση την εξελισσόμενη κατάσταση. Εν τω μεταξύ, δεδομένης της κλίμακας της αναδυόμενης προσφυγικής κρίσης, εργαζόμαστε με ΜΚΟ για την παροχή επείγουσας βοήθειας και άλλης ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες» ανέφερε.

Το Turning Red της Disney και της Pixar είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Ρωσία στις 10 Μαρτίου.

Παράλληλα, και η Motion Picture Association, ο σημαντικότερος βραχίονας του Netflix εξέδωσε ένα πρώτο σχόλιο σχετικά με την ρωσική εισβολή.

«Η Ένωση Κινηματογράφου στέκεται στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας για την υποστήριξη του κράτους δικαίου και την καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

»Εκ μέρους των εταιρειών-μελών μας, που ηγούνται της βιομηχανίας ταινιών, τηλεόρασης και ροής, εκφράζουμε την ισχυρότερη υποστήριξή μας στην δημιουργική κοινότητα της Ουκρανίας, που όπως όλοι οι άνθρωποι, αξίζει να ζουν και να εργάζονται. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, συνεργαζόμενοι στενά με τα μέλη και τους συνεργάτες μας σε όλο τον παγκόσμιο δημιουργικό τομέα».

Η Sony ακολούθησε με δική της ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν θα κυκλοφορήσει στη Ρωσία τον επόμενο μήνα το Morbius του Jared Leto, το οποίο είναι μέρος της Sony που βασίζεται σε χαρακτήρες από τον μύθο του Spider-Man και επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία και της συνακόλουθης αβεβαιότητας και ανθρωπιστικής κρίσης που εκτυλίσσεται σε αυτήν την περιοχή, θα σταματήσουμε τις προγραμματισμένες μας κινηματογραφικές κυκλοφορίες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης κυκλοφορίας του Morbius», δήλωσε εκπρόσωπος της Sony Pictures Entertainment.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όλους, όσοι έχουν επηρεαστεί και ελπίζουμε ότι αυτή η κρίση θα επιλυθεί γρήγορα».

Με πληροφορίες του Hollywood Reporter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM