Το γηραιότερο ζωντανό ποντίκι: Ρεκόρ Γκίνες μακροζωίας

Ρεκόρ Γκίνες μακροζωίας για ένα ποντίκι από την Καλιφόρνια Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter/sandiegozoo
0

Ένα μικροσκοπικό ποντίκι από την Καλιφόρνια έχει πλέον τον τίτλο του γηραιότερου στον κόσμο, αφού κέρδισε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μακροζωία του.

Ένα ποντίκι του Ειρηνικού (Pacific pocket mouse) με το όνομα Pat -από το όνομα του ηθοποιού του «Star Trek» Πάτρικ Στιούαρτ- έλαβε την Τετάρτη την έγκριση του οργανισμού των Ρεκόρ Γκίνες ως το γηραιότερο ζωντανό ποντίκι που βρίσκεται υπό ανθρώπινη φροντίδα. Έχει ηλικία 9 ετών και 209 ημερών, ανακοίνωσε η Συμμαχία Άγριας Ζωής του Ζωολογικού Κήπου του Σαν Ντιέγκο μετά από μια τελετή πιστοποίησης.

Ο Πατ γεννήθηκε στο στο San Diego Zoo Safari Park στις 14 Ιουλίου 2013, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναπαραγωγής , δήλωσε η ομάδα. Το ποντίκι του Ειρηνικού είναι το μικρότερο είδος ποντικιού στη Βόρεια Αμερική και πήρε το όνομά του από τις θήκες στα μάγουλα που χρησιμοποιούν τα ζώα για να μεταφέρουν τροφή και υλικά για τις φωλιές, ανέφερε η συμμαχία άγριας ζωής.

Το ποντίκι είχε κάποτε μια περιοχή εξάπλωσης που εκτεινόταν νότια από το Λος Άντζελες μέχρι την κοιλάδα του ποταμού Τιχουάνα, αλλά ο πληθυσμός του έπεσε κατακόρυφα μετά το 1932 εξαιτίας της ανθρώπινης επέμβασης και της καταστροφής των ενδιαιτημάτων του, επεσήμανε η συμμαχία.

Το ποντίκι θεωρήθηκε ότι είχε εξαφανιστεί για 20 χρόνια μέχρι που ανακαλύφθηκαν ξανά μικροσκοπικοί, απομονωμένοι πληθυσμοί το 1994 στο Ντάνα Πόιντ στην κομητεία Όραντζ, αλλά το είδος παραμένει υπό εξαφάνιση, ανέφερε η Συμμαχία.

Το 2012, η συμμαχία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής για να βοηθήσει στη διάσωση του ποντικιού από την εξαφάνιση. Πέρυσι, η συμμαχία κατέγραψε 117 μικρά που γεννήθηκαν σε 31 γέννες-ρεκόρ. Πολλά από τα ποντίκια θα επανενταχθούν στη φύση αυτή την άνοιξη, σημείωσε η Συμμαχία.

Ένας νέος πληθυσμός ποντικών του Ειρηνικού δημιουργήθηκε στο πάρκο Laguna Coast Wilderness της κομητείας Όραντζ και τα ποντίκια άρχισαν να αναπαράγονται χωρίς ανθρώπινη βοήθεια το 2017, επεσήμανε η Συμμαχία.

Το ποντίκι είναι κρίσιμο για το οικοσύστημα 

Αν και δεν λαμβάνει τη δημοσιότητα των μεγαλύτερων και πιο χαρισματικών ειδών, το ποντίκι του Ειρηνικού είναι κρίσιμο για το οικοσύστημα, επειδή τα ποντίκια διασπείρουν τους σπόρους των ντόπιων φυτών και το σκάψιμο τους ενθαρρύνει την ανάπτυξη των φυτών, τόνισε η Συμμαχία.

«Αυτή η αναγνώριση είναι τόσο ξεχωριστή για την ομάδα μας και είναι σημαντική για το είδος», δήλωσε η Debra Shier, η οποία δημιούργησε και επιβλέπει το πρόγραμμα διατήρησης. «Είναι ενδεικτική της αφοσίωσης και της απίστευτης φροντίδας που παρέχουμε ως οργανισμός για κάθε είδος, από το μεγαλύτερο έως το πιο μικρό».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM