Για ανασύνταξη του Ισλαμικού Κράτους προειδοποίησαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Για ανασύνταξη του Ισλαμικού Κράτους προειδοποίησαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις Facebook Twitter
EPA
0

Την εκτίμησή πως το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να ανασυνταχθεί εξέφρασαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. 

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία που ανακοινώθηκε χθες από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα δώσει την ευκαιρία στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να ανασυνταχθεί, προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του ο αραβο-κουρδικός συνασπισμός Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης και σύμμαχοι του διεθνούς συνασπισμού που μέχρι σήμερα τελούσε υπό την διοίκηση των ΗΠΑ.

«Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία» κατά του Ισλαμικού Κράτους. «Θα δώσει στη τρομοκρατία ... μία ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να εξαπολύσει νέα εκστρατεία στη περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στο πλευρό του διεθνούς συνασπισμού, συνεχίζουν τη μάχη κατά των τζιχαντιστών στους τελευταίους θύλακες που έχουν στην κατοχή τους στην ανατολική Συρία.

Οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας τελούν υπό τη απειλή νέας στρατιωτικής επίθεσης της Τουρκίας, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να απαλλαγεί από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) της ραχοκοκκαλιάς των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM