Γερμανικά πολεμικά αεροσκάφη περιπολούν πάνω από την Πολωνία

Γερμανικά πολεμικά αεροσκάφη περιπολούν πάνω από την Πολωνία, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter/Team_Luftwaffe
0

Γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνοπλα πάνω από τον πολωνικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τη γερμανική αεροπορία.

 

«Προστατεύουμε τον ουρανό πάνω από την Πολωνία» ανέφερε η γερμανική αεροπορία σε ανάρτησή της στο Twitter, αναρτώντας και σχετική φωτογραφία χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Εκπρόσωπος του στρατού, δήλωσε στο Reuters ότι μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter ξεκίνησαν πτήσεις από την Γερμανία στην Πολωνία, μία χώρα που υπέφερε από την σφοδρή εισβολή των Ναζί κατά τον περασμένο αιώνα.

 

Η Γερμανία, επίσης, ανεφοδιάζει συμμαχικά αεροσκάφη πάνω από τη Ρουμανία από το δεξαμενόπλοιο A400M και υποστηρίζει μια πολυεθνική αποστολή ανεφοδιασμού πάνω από την Πολωνία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

 

Παράλληλα έχει αναπτύξει έξι Eurofighters στη Ρουμανία όπου εκτελούν ένοπλες αεροπορικές περιπολίες για το ΝΑΤΟ.

 

Χθες, η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado, πολεμικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

 

 

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM