Γερμανίδα βουλευτής καταγγέλλει πως την παρακολουθούσαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

Γερμανίδα βουλευτής καταγγέλλει πως την παρακολουθούσαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες Facebook Twitter
0

Μια Γερμανίδα βουλευτής κατηγόρησε σήμερα την τουρκική κυβέρνηση ότι "υπερέβη τα εσκαμμένα", καθώς το όνομά της εμφανίζεται σε έναν κατάλογο με τους στόχους που παρακολουθούσαν οι τουρκικές υπηρεσίες στη Γερμανία.


"Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά μέχρι πού είναι έτοιμη να φτάσει η τουρκική κυβέρνηση για να φιμώσει τη φωνή κάθε αντιφρονούντα" κατήγγειλε η Μισέλ Μιντεφέρινγκ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία τονίζει ότι η Άγκυρα "ξεπέρασε τα όρια".


Σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες "ενδιαφέρονταν" για την 37χρονη πολιτικό, την πρόεδρο της Επιτροπής Γερμανοτουρκικών Σχέσεων στη Μπούντεσταγκ, λόγω των "καλών σχέσεων" που διατηρεί με υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Η Άγκυρα τον θεωρεί υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.


"Ως πρόεδρος" της Επιτροπής αυτής "τάσσομαι υπέρ ενός ειλικρινούς διαλόγου με ποικίλους συνομιλητές στη Γερμανία και το εξωτερικό", απάντησε η Μιντεφέρινγκ.


Η βουλευτής ενημερώθηκε την Δευτέρα από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ότι είχε μπει στο στόχαστρο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT), ανέφερε η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.


Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, ο Τόμας Όπερμαν χαρακτήρισε "απαράδεκτη" αυτήν την ενέργεια της Τουρκίας και δήλωσε ότι έμεινε "άναυδος από τη μανία με την οποία η τουρκική κυβέρνηση επιδεινώνει τις σχέσεις της με τη Γερμανία".


Η γερμανική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα κατ' αγνώστων με την κατηγορία της κατασκοπείας. Σύμφωνα με έναν Γερμανό αξιωματούχο, η Άγκυρα είχε ζητήσει από το Βερολίνο βοήθεια προκειμένου να κατασκοπεύσει 300 πρόσωπα και οργανώσεις που εδρεύουν στη Γερμανία και θεωρούνται προσκείμενοι στο κίνημα του Γκιουλέν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM