Γερμανία: Νόμος για τις βόλτες των σκύλων- Υποχρεωτικά δύο φορές την ημέρα

Γερμανία: Νόμος για τις βόλτες των σκύλων- Υποχρεωτικά δύο φορές την ημέρα Facebook Twitter
EPA
0

Οι ιδιοκτήτες σκύλων στη Γερμανία σύντομα θα είναι υποχρεωμένοι διά νόμου να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους δύο φορές την ημέρα.

Η υπουργός Γεωργίας, Γιούλια Κλόχνερ ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει νέο νομοσχέδιο, που βασίζεται σε αποδείξεις ότι πολλοί από τους 9,4 εκατομμύρια σκύλους που υπάρχουν στη Γερμανία δεν ασκούνται όσο θα έπρεπε, ούτε λαμβάνουν τα ερεθίσματα που χρειάζονται.

Με το νέο νομοσχέδιο, οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να ξεμπερδεύουν με μια γρήγορη βόλτα γύρω από το τετράγωνο, αλλά θα απαιτείται να βγάζουν τους σκύλους τους για τουλάχιστον μία ώρα κάθε φορά.

Οι κανονισμοί αυτοί βασίζονται σε νέα επιστημονικά ευρήματα που δείχνουν ότι οι σκύλοι χρειάζονται «επαρκή δραστηριότητα και ερεθίσματα μέσω της επαφής με άλλα ζώα, τη φύση και τους ανθρώπους», εξήγησε η Κλόχνερ.

Επίσης θα απαγορεύεται να παραμένουν οι σκύλοι δεμένοι με αλυσίδα ή λουρί για μεγάλες περιόδους. Τα κατοικίδια δεν θα πρέπει να μένουν μόνα στο σπίτι όλη μέρα και οι ιδιοκτήτες θα απαιτείται να φροντίζουν τους σκύλους τους «αρκετές φορές την ημέρα». «Τα σκυλιά δεν είναι παιχνίδια, έχουν ανάγκες, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη», τόνισε η Γερμανίδα υπουργός.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη χρονιά, αλλά ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις και απορίες. Το βασικό ερώτημα είναι πώς θα γίνεται ο έλεγχος στο 19% των νοικοκυριών της Γερμανίας που έχουν σκύλους. Εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας είπε μόνο ότι οι αρχές των 16 κρατιδίων της χώρας θα έχουν την ευθύνη εφαρμογής του νόμου.

Πάντως, οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν καλοβλέπουν αυτή τη νομοθεσία που θα ορίζει τις βόλτες των κατοικίδιων. «Ποιος θα με τσεκάρει; Θα καλεί ο γείτονας την αστυνομία αν υποψιάζεται ότι δεν βγάζω αρκετές βόλτες τον σκύλο μου;», αναρωτήθηκε η Μπάρμπερ Κλέιντ, που ζει στο Βερολίνο. Εξάλλου, σημείωσε, ο Σαμ, το γιορκσάιρ τεριέ που έχει, «δεν θα άντεχε δύο ώρες βόλτα την ημέρα».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ