Γερμανία: Η Μέρκελ ανακοίνωσε πιο σκληρό lockdown

Γερμανία: Η Μέρκελ ανακοίνωσε πιο σκληρό lockdown Facebook Twitter
Γερμανία: Η Μέρκελ ανακοίνωσε πιο σκληρό lockdown (EPA)
0

Νέα πιο σκληρά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το νέο lockdown, κλειστά θα παραμείνουν καταστήματα, σχολεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας έως τα Χριστούγεννα για να σταματήσει η αύξηση των κρουσμάτων. Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση ομοσπονδιακών και πολιτειακών ηγετών, είπε ότι η χώρα πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει την εκθετική αύξηση των μολύνσεων COVID-19.

Οι νέοι περιορισμοί θα ισχύσουν έως τις 10 Ιανουαρίου τουλάχιστον, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού, που απειλεί να κατακλύσει το σύστημα υγείας της χώρας.

Η απόφαση πρόκειται να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση για τους λιανοπωλητές, το εκπαιδευτικό σύστημα και το κοινό πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι νέοι περιορισμοί

Τα νέα μέτρα ορίζουν πως:

- Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα και υπηρεσίες θα κλείσουν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων των κομμωτηρίων που παρέμειναν ανοιχτά.

- Τα σχολεία καλούνται να στείλουν τους μαθητές στο σπίτι και να συνεχίσουν τα μαθήματα τους στο διαδίκτυο. Παράλληλα, παρατείνονται οι διακοπές των Χριστουγέννων έως τις 10 Ιανουαρίου.

- Κλειστά και τα κέντρα φροντίδας για παιδιά. Οι γονείς θα μπορούν να κάνουν αμειβόμενες διακοπές για να φροντίζουν τα παιδιά τους.

- Οι εργοδότες ενθαρρύνονται να επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι.
- Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους
- Θρησκευτικές εκδηλώσεις σε εκκλησίες, συναγωγές και τζαμιά μπορεί να πραγματοποιηθούν εάν ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, αλλά απαγορεύονται οι κοινές ψαλμωδίες από τους πιστούς

- Παράλληλα τα ομοσπονδιακά κράτη σχεδιάζουν ακόμη να μειώσουν τους περιορισμούς στις επαφές από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε τα στενά μέλη της οικογένειας να μπορούν να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί. Οι κανόνες επιτρέπουν συναντήσεις έως πέντε ατόμων και παιδιών κάτω των δεκαπέντε από την άμεση οικογένεια, δηλαδή έως δύο νοικοκυριά.

- Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν πυροτεχνήματα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

H καγκελάριος συνέστησε επίσης στις οικογένειες, που σκοπεύουν να συναντηθούν στις γιορτές να απομονωθούν μια εβδομάδα νωρίτερα ώστε να είναι ασφαλείς.

Με πληροφορίες της DW

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM