Γαλλία: Νέοι συναγερμοί για βόμβα σε 18 αεροδρόμια - 10 εκκενώθηκαν

Γαλλία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα διαταράσσεται η κυκλοφορία στα αεροδρόμια της Γαλλίας, καθώς σήμερα το πρωί σήμανε συναγερμός για βόμβα σε 18 περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ 10 απ’ αυτά εκκενώθηκαν.

Σύμφωνα με αερολιμενικές πηγές, αρκετά αεροδρόμια της χώρας έλαβαν απειλητικά μηνύματα για βόμβα, ενώ κάποια εξ αυτών αναγκάστηκαν να εκκενωθούν.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον, δεν ανέφερε τα ονόματα των αεροδρομίων στα οποία σήμανε συναγερμός σήμερα, αλλά μια προηγούμενη αναφορά από αερολιμενική πηγή έκανε λόγο για 14 εγκαταστάσεις που επηρεάστηκαν και ανέφερε τα αεροδρόμια σε Μπορντό, Μπεζιέ, Λιλ, Μποβέ, Ταρμπ, Νάντη, Βρέστη, Τουλούζη, Καρκασόν, Λιόν-Μπρον, Πο, Νίκαια, Μπιαρίτς και Ρεν. Πολλά αεροδρόμια, όπως στο Μπορντό, τη Νάντη, τη Λιλ, την Τουλούζη, την Καρκασόν και τη Βρέστη επιβεβαίωσαν στη συνέχεια ότι δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα, όπως και στο Περπινιάν και τη Βασιλεία-Μιλούζ.

«Βλέπουμε από την Τετάρτη μια αύξηση των ψεύτικων συναγερμών για βόμβα στα αεροδρόμιά μας. Και θέλω να το πω ξεκάθαρα. Οι εξυπνάκηδες και οι φαρσέρ που επιδίδονται σε αυτού το είδους το παιχνίδι είναι στην πραγματικότητα πολύ ανόητοι, και μάλιστα πολύ επικίνδυνα άτομα», δήλωσε ο Κλεμάν Μπον.

Οι συναγερμοί σήμερα, μετά τα απειλητικά μηνύματα που εστάλησαν, «γενικά τελείωσαν την ώρα που μιλάμε», πρόσθεσε ο υπουργός αργά το απόγευμα. Συμπλήρωσε επίσης πως «όλοι αυτοί που σκέφτονται να κάνουν μια κακή φάρσα, να φοβίσουν, ας γνωρίζουν ότι αυτό είναι αδίκημα που τιμωρείται αυστηρότατα και βαρύτατα, ότι θα ταυτοποιηθούν και ο καθένας μεταξύ αυτών θα τιμωρηθεί. Κινδυνεύουν με δύο έως τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 10 χιλ. ευρώ».

Να σημειωθεί πως από την Τετάρτη που άρχισε αυτό το κύμα απειλών, η λειτουργία των μεγάλων αεροδρομίων που εξυπηρετούν το Παρίσι, δηλαδή του Σαρλ-ντε-Γκολ και του Ορλί, δεν επηρεάστηκε. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως οι γαλλικές αερομεταφορές επηρεάζονται για τρίτη ημέρα, ενώ σήμερα στη Γαλλία ξεκινούν οι σχολικές διακοπές, γνωστές ως διακοπές των Αγίων Πάντων, για το φθινόπωρο οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις αρχές του Νοεμβρίου. Πρόκειται για μία περίοδο που είναι συνώνυμο της αυξημένης κινητικότητας.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έκανε λόγο για 18 συλλήψεις μέσα σε 48 ώρες σε σχέση με τους συναγερμούς, που επηρέασαν επίσης σχολεία και τουριστικά μέρη. Να σημειωθεί πως οι συναγερμοί πληθαίνουν εδώ και μέρες στη Γαλλία, κυρίως μετά την επίθεση του τζιχαντιστή που στοίχισε τη ζωή στον εκπαιδευτικό Ντομινίκ Μπερνάρ στη βόρεια πόλη Αράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM