Οι αρχές στη Νάντη της Γαλλίας συνέλαβαν έναν εθελοντή της εκκλησίας για την εμπρηστική επίθεση στον γοτθικό καθεδρικό ναό του 15ου αιώνα.

 

Ο άντρας είχε ανακριθεί στο παρελθόν και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μετά την φωτιά της 18ης Ιουλίου που κατέστρεψε το εκκλησιαστικό όργανο, τα παράθυρα από βιτρό και μέρος του εσωτερικού του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου της πόλης της Νάντης στη δυτική Γαλλία.

 

Το Σαββατοκύριακο τέθηκε ξανά υπό κράτηση για περαιτέρω ανάκριση, οπότε και παραδέχτηκε την ευθύνη για την πυρκαγιά, δήλωσε ο δικηγόρος του, Κουέντιν Τσάμπερτ.

 

«Ομολόγησε για τις κατηγορίες που του προσάπτουν», δήλωσε ο δικηγόρος στο ραδιόφωνο France Info.

 

«(Ο πελάτης μου) λυπάται για τα γεγονότα. Αυτό είναι σίγουρο. Έχει μετανιώσει» πρόσθεσε.

 

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο εισαγγελέας της Νάντης δήλωσε πως ο 39χρονος από τη Ρουάντα, ο οποίος εργαζόταν εθελοντικά στο ναό και ήταν υπεύθυνος για το κλείδωμά του, είπε στον ανακριτή ότι προκάλεσε τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές. Τα κίνητρά του ωστόσο παραμένουν άγνωστα.

 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο εμπρησμός τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο 150.000 ευρώ.

 

Η φωτιά έσπασε τα κύρια παράθυρα βιτρό μεταξύ των δύο πύργων του καθεδρικού ναού και κατέστρεψε το κύριο εκκλησιαστικό όργανο του, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και αποκαλείται από τους πιστούς «η ψυχή του καθεδρικού ναού».

 

Ο καθεδρικός ναός χτιζόταν για πάνω από πέντε αιώνες και ολοκληρώθηκε το 1891. Το όργανο είχε προηγουμένως επιζήσει από μια σοβαρή πυρκαγιά το 1972, η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρος της ξύλινης κατασκευής του.

 

Με πληροφορίες του Associated Press

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr