ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γαλλία: 6 συλλήψεις για την κλοπή του έργου του Banksy από το Bataclan

Γαλλία: 6 συλλήψεις για την κλοπή του έργου του Banksy από το Bataclan Facebook Twitter
EPA
0

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις, για την κλοπή του έργου που είχε δημιουργήσει Banksy στη μνήμη των θυμάτων του Bataclan.

Το έργο απεικόνιζε ένα κορίτσι που θρηνούσε και βρισκόταν σε μια ατσάλινη πόρτα του Bataclan, του συναυλιακού χώρου όπου 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγινε σε διάφορα σημεία του Παρισιού το 2015, με συνολικά 130 θύματα.

Στις αρχές του μήνα είχε εντοπιστεί στην Ιταλία το έργο του Banksy, σε καλή κατάσταση, έπειτα από κοινή επιχείρηση της ιταλικής και της γαλλικής αστυνομίας. Τώρα, έγιναν έξι συλλήψεις για την υπόθεση, σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας.

Γαλλία: 6 συλλήψεις για την κλοπή του έργου του Banksy από το Bataclan Facebook Twitter
EPA

Ο Banksy είχε δημιουργήσει αυτό το έργο, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι το 2018. Εκλάπη από το Bataclan τον Ιανουάριο του 2019 και σχεδόν 1,5 χρόνο αργότερα, στις 11 Ιουνίου, ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στην Ιταλία.

Αν και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας είχε καταγράψει τους δράστες να κόβουν την πόρτα και να την φορτώνουν σε βαν, ακόμη παραμένει άγνωστο το πώς το έργο του Banksy κατέληξε στην Ιταλία.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM