Γαλλία: 17χρονη και 19χρονη κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια

Γαλλία: 17χρονη και 19χρονη κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια Facebook Twitter
0

Δύο νεαρές γυναίκες, ηλικίας 17 και 19 ετών, από τη Νίκαια της Γαλλίας, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επίθεση στην περιοχή, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή.

Η έρευνα σε βάρος τους ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο κοπέλες διατηρούσαν επαφή με τον Ρασίντ Κασίμ, έναν γνωστό προπαγανδιστή του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος κρύβεται κάπου μεταξύ Ιράκ και Συρίας και από εκεί απευθύνει συχνά εκκλήσεις στους οπαδούς του να πλήξουν διάφορους στόχους στις χώρες τους.

«Παραδέχτηκαν ότι προσανατολίζονταν να διαπράξουν μια βίαιη ενέργεια, επηρεασμένες από τον Ρασίντ Κασίμ, αλλά κατόπιν εγκατέλειψαν την ιδέα», ανέφερε μια αστυνομική πηγή.

Από τις έρευνες, δεν βρέθηκαν όπλα στο σπίτι των νεαρών γυναικών στη Νίκαια.

Στην πόλη αυτή, στις 14 Ιουλίου, ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Μπουλέλ, 31 ετών, παρέσυρε με το φορτηγό του το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στον παραλιακό δρόμο γιορτάζοντας την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης και σκότωσε 86 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε άλλους 434.

Η μικρότερη από τις δύο κοπέλες, που δεν ήταν γνωστή στις υπηρεσίες πληροφοριών, παραδέχτηκε ότι «μισεί τους στρατιωτικούς», οι οποίοι εξάλλου αποτελούν στόχο του ΙΚ.

Η 19χρονη είχε εμπλακεί στην έρευνα που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια για τον τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε οργανώσει στη Νίκαια ο Ομάρ Ντιαμπί, ένας από τους πρώτους στρατολόγους Γάλλων μαχητών για λογαριασμό του ΙΚ.

Την εποχή εκείνη ήταν 17 ετών και σχεδίαζε να φύγει από τη χώρα για να πολεμήσει στη Συρία ή το Ιράκ στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον τρεις ανήλικοι, προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών κατόπιν οδηγιών που έλαβαν από τον Ρασίντ Κασίμ.

Ο τελευταίος πιστεύεται ότι επηρέασε, ευθέως ή εμμέσως, τους δράστες που σκότωσαν ένα ζευγάρι αστυνομικών στις 13 Ιουνίου και έναν ιερέα στις 26 Ιουλίου.

Φέρεται επίσης ότι καθοδήγησε και τις τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες υγραερίου κοντά στην Παναγία των Παρισίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM