Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 9 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 9 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ Facebook Twitter
Φωτ. : Twitter
0

Τουλάχιστον εννέα νεκρούς άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 6,7 ρίχτερ, που έπληξε την Παρασκευή τις Φιλιππίνες, αριθμός που ίσως αυξηθεί.

Συγκεκριμένα ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της οροφής εμπορικού κέντρου, στην Πόλη του Στρατηγού Σάντος στις Φιλιππίνες.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πάνω από 800 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, ενώ τα συνεργεία εντόπισαν και άλλα πτώματα στα συντρίμμια, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης τις προηγούμενες ώρες.

Οι επιχειρήσεις έχουν κατά μεγάλο μέρος τους αποπερατωθεί, ωστόσο η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών συνεχίζει να λαμβάνει νέα στοιχεία από δεκάδες σεισμόπληκτα χωριά.

«Προσεύχομαι στον Θεό να μην αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός των νεκρών, αλλά περιμένουμε ακόμη πληροφορίες» από διάφορες περιοχές, λέει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Μαρκ Τίμπαλ.

Οι σεισμικές δονήσεις είναι καθημερινές στις Φιλιππίνες, που βρίσκονται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, περιοχή όπου καταγράφεται έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Οι περισσότερες σεισμικές δονήσεις ωστόσο, είναι ασθενείς για να γίνουν αισθητές από τους ανθρώπους.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM