ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Φιλιππίνες: Aποκεφαλισμένα πτώματα αμάχων βρίσκει ο στρατός στις περιοχές που είχε καταλάβει το ISIS

Φιλιππίνες: Aποκεφαλισμένα πτώματα αμάχων βρίσκει ο στρατός στις περιοχές που είχε καταλάβει το ISIS Facebook Twitter
0

Τα αποκεφαλισμένα πτώματα πέντε αμάχων εντοπίστηκαν στην πόλη Μαράουι των Φιλιππίνων που έχει καταληφθεί από ισλαμιστές αντάρτες, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των αμάχων που θα χάσουν τη ζωή τους από τις «ωμότητες» των ανταρτών ενδέχεται να αυξηθεί ραγδαία καθώς συνεχίζεται η προέλαση των δυνάμεων ασφαλείας.

 

Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί την πρώτη απόδειξη ότι είναι πραγματικές οι μαρτυρίες διασωθέντων, σύμφωνα με τους οποίους κάποιοι από τους αμάχους που είναι παγιδευμένοι στη Μαράουι έχουν αποκεφαλιστεί στη διάρκεια των τελευταίων πέντε εβδομάδων που βρίσκεται υπό τον μερικό έλεγχο των ανταρτών που έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

 

Ένας αξιωματικός του στρατού ανέφερε σε μήνυμά του προς τους δημοσιογράφους ότι τα πέντε αποκεφαλισμένα πτώματα εντοπίστηκαν μαζί με ακόμη 17 αμάχους που φονεύθηκαν από τους αντάρτες.

 

Η μάχη για την ανακατάληψη της Μαράουι, που βρίσκεται στο νησί Μιντανάο, εισέρχεται σήμερα στην 36η ημέρα της, με σφοδρές ανταλλαγές πυρών και βομβαρδισμούς στο κέντρο της πόλης.

 

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ρεστιτούτο Παντίγια δήλωσε ότι είναι πιθανό πολλοί άμαχοι να έχουν σκοτωθεί και ο απολογισμός των νεκρών --που πριν την ανακοίνωση του εντοπισμού των 17 πτωμάτων ήταν 27—είναι ο μοναδικός που οι αρχές μπορούν να επιβεβαιώσουν ανεξάρτητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, άμαχοι που έχουν διαφύγει από τη Μαράουι δήλωσαν ότι είδαν «σημαντικό αριθμό» νεκρών.

 

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν νωρίτερα τον Ιούνιο στον ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων του ΙΚ, το Amaq, και στους λογαριασμούς του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται αιχμάλωτοι στη Μαράουι να παρακαλούν για τη ζωή τους, λέγοντας ότι θα αποκεφαλιστούν, αν δεν σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές. Έχουν επίσης αναρτηθεί βίντεο με γονατισμένους ανθρώπους να πυροβολούνται στο κεφάλι.

 

Ο στρατός μέχρι τώρα αποφεύγει να συζητά το ενδεχόμενο οι πραγματικές επιπτώσεις των συγκρούσεων να είναι πολύ σοβαρότερες για τους αμάχους απ’ ό,τι αναφέρεται.

 

Υποβαθμίζει τις επιπτώσεις των καθημερινών αεροπορικών επιδρομών στην πόλη και του βομβαρδισμού από το πυροβολικό εναντίον θέσεων των ελεύθερων σκοπευτών των ανταρτών. Εξαιτίας των βομβαρδισμών η περιοχή γύρω από τη λίμνη που βρέχει την πόλη έχει καταστραφεί εντελώς και οι κάτοικοι που παραμένουν εκεί καταγγέλλουν ότι οι βόμβες αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή τους από τους αντάρτες.

 

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε δήλωσε χθες ότι είναι έτοιμος για μια μακρά μάχη εναντίον των καλά εξοπλισμένων ανταρτών της οργάνωσης Μάουτε. «Φαίνεται να υπάρχει ατελείωτη προμήθεια. Κατάφεραν να αποθηκεύσουν όπλα», σχολίασε.

 

«Κάποιοι από αυτούς που είχαν ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή προσηλυτίστηκαν, έφεραν την ιδεολογία πίσω στην πατρίδα και υποσχέθηκαν να κηρύξουν πόλεμο στην ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM