Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών- Το Facebook ετοιμάζει νέα εκδοχή

Το Facebook ετοιμάζει εκδοχή του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών Facebook Twitter
Unsplash
0

Τα στελέχη του Instagram σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Σύμφωνα με μια εσωτερική πληροφόρηση της εταιρείας που επικαλείται το BuzzFeed News, ο Vishal Shah, αντιπρόεδρος της πλατφόρμας έγραψε σε ανάρτησή του «Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι  έχουμε προσδιορίσει τους νέους ως νούμερο ένα προτεραιότητα για το Instagram».

«Θα οικοδομήσουμε έναν νέο πυλώνα για τους νέους εντός της Κοινοτικής Ομάδας Προϊόντων για να επικεντρωθούμε σε δύο πράγματα: (α) να επιταχύνουμε την ακεραιότητα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής μας για να διασφαλίσουμε την ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία για τους εφήβους και (β) να δημιουργήσουμε μια έκδοση του Instagram που επιτρέπει σε άτομα κάτω της ηλικίας των 13 ετών να κάνουν ασφαλή χρήση του Instagram για πρώτη φορά.

Επί του παρόντος, η εταιρεία δεν επιτρέπει σε άτομα που είναι κάτω από αυτήν την ηλικία να δημιουργήσουν λογαριασμό στην πλατφόρμα. Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στον Guardian ότι η εταιρεία αναζητούσε μια έκδοση του Instagram που ελέγχεται από γονείς, παρόμοια με την εφαρμογή Messenger Kids που είναι για παιδιά μεταξύ έξι και 12 ετών.

«Όλο και περισσότερο, τα παιδιά ρωτούν τους γονείς τους εάν μπορούν να συμμετάσχουν σε εφαρμογές που τους βοηθούν να συμβαδίζουν με τους φίλους τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους γονείς, οπότε εργαζόμαστε για την δημιουργία επιπλέον προϊόντων, τα οποία είναι κατάλληλα για παιδιά. Τις εφαρμογές αυτές ωστόσο τις διαχειρίζονται οι γονείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Εξετάζουμε να φέρουμε μια εφαρμογή, που ελέγχεται από γονείς στο Instagram για να βοηθήσουμε τα παιδιά να συμβαδίζουν με τους φίλους τους, να ανακαλύπτουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα και πολλά άλλα» επισήμανε.

Σε μια δημοσίευση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η οποία δεν ανέφερε την προτεινόμενη νέα υπηρεσία Instagram, η εταιρεία σημείωσε ότι παρόλο που οι χρήστες καλούνται να βάλουν την ηλικία τους κατά την εγγραφή τους στο Instagram, δεν υπάρχει τίποτα, που να τους εμποδίζει να λένε ψέματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των:

- αποτροπής αποστολής μηνυμάτων από ενήλικες σε άτομα κάτω των 18 ετών, που δεν τους ακολουθούν,

- ειδοποιήσεις ασφαλείας για εφήβους, όταν αποστέλλονται μηνύματα από έναν ενήλικα, ο οποίος στέλνει μεγάλο αριθμό αιτημάτων φιλίας ή μηνυμάτων σε άτομα κάτω των 18 ετών

- καθώς και λειτουργία που θα δυσκολεύει έναν ενήλικα χρήστη να βρίσκει και να ακολουθεί έφηβους χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης στο Instagram.

Επίσης θα υπάρξει παρότρυνση προς του εφήβους να έχουν τα προφίλ τους ιδιωτικά ήδη από την εγγραφή.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο δράμα στα βρετανικά ανάκτορα: Αυτοκτονία ο θάνατος του Τόμας Κίνγκστον, πρώην της Πίπα Μίντλετον

Διεθνή / Νέο δράμα στα βρετανικά ανάκτορα: Αυτοκτονία ο θάνατος του Τόμας Κίνγκστον, πρώην της Πίπα Μίντλετον

Ο 45χρονος σύζυγος της λαίδης Γκαμπριέλα Ουίνδσορ, ανιψιάς της βασίλισσας Ελισάβετ, βρέθηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή με ένα όπλο δίπλα του - Η σχέση του με την Πίπα Μίντλετον, μικρότερη αδελφή της πριγκίπισσας της Ουαλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
ΗΠΑ: Έτοιμο το πλαίσιο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα - Στο Κάιρο η αντιπροσωπεία της Χαμάς

Διεθνή / ΗΠΑ: Έτοιμο το πλαίσιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα - Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς

«Μια κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων θα μπορούσε να αρχίσει σήμερα στη Γάζα, αν η Χαμάς δεχόταν να απελευθερώσει μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία ευάλωτων ομήρων», τόνισε αξιωματούχος των ΗΠΑ
NEWSROOM
Οργιάζουν οι φήμες για την κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον - Η νέα απάντηση του παλατιού

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Πληθαίνουν οι φήμες για την υγεία της- Η νέα απάνηση του παλατιού

Θεωρίες συνωμοσίας, φήμες που οργιάζουν αλλά και πλήθος νέων σεναρίων κάνουν το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στην Κέιτ Μίντλετον
NEWSROOM