Eρντογάν: Θα εγκρίνω την επαναφορά της θανατικής ποινής αν την ψηφίσει το κοινοβούλιο

Eρντογάν: Θα εγκρίνω την επαναφορά της θανατικής ποινής αν την ψηφίσει το κοινοβούλιο Facebook Twitter
EPA
1

Έτοιμος να εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής, αν αυτή ψηφιστεί από το κοινοβούλιο δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. 

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στην Τουρκία από το 2002, όμως η Άγκυρα εμφανίζεται πρόθυμη να την επαναφέρει παρά τις διαμαρτυρίες από ευρωπαϊκές χώρες.  

«Αδελφοί μου, γνωρίζετε πόσο ευαίσθητος είμαι στο θέμα της επιβολής της θανατικής ποινής. Μόλις αυτό υπερψηφιστεί από το κοινοβούλιο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση εγώ να μην την εγκρίνω, θα την εγκρίνω. Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν ίσο τίμημα για αυτό το μακελειό» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της κηδείας μιας γυναίκας και του γιου της ηλικίας 11 μηνών στη Σαρκίσλα, στην επαρχία της Σεβάστειας στην κεντρική Τουρκία. Η μητέρα και το παιδί σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση, που οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στους Κούρδους αντάρτες.

«Θεού Θέλοντος, δεν απέχουμε πολύ» από το να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM