Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Αν δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάννης, θα του τη μάθουμε

Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Αν δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάννης, θα του τη μάθουμε Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου επανήλθε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με νέες εμπρηστικές δηλώσεις του. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό TRT, σύμφωνα με το cnn.gr, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως δεν ξέρει τι προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης. 

«Ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός, αλλά είμαι κι εγώ πολιτικός. Πρέπει να το ξέρει αυτό. Όταν η Ελλάδα προβαίνει σε οποιοδήποτε αρνητικό διάβημα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω ισχυρά επιχειρήματα να πω στον λαό μου. Το τρυπάνι στην Έφεσο τους τρέλανε (σ.σ τους Έλληνες). Σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι αντίθετη με τις συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων, εμείς ως Τουρκία πρέπει να πούμε: "Ελλάδα κάνε ό,τι θέλεις να κάνεις". Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν έρθει η ώρα. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία των νησιών αυτών του δόθηκε με τον όρο να παραμείνουν σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα το μάθει».

Τέλος, όσον αφορά το Κoγκρέσο και το ζήτημα των F-16, είπε ότι «για εμάς αυτά δεν ισχύουν. Γιατί έχουμε μιλήσει στη Μαδρίτη με τον Μπάιντεν, είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση. Δεν ξέρω από πού βγήκε αυτό το νομοσχέδιο, αλλά υπάρχει το Ελληνοκυπριακό λόμπι και το Ελληνικό λόμπι που επηρεάζουν τα μέλη του Κογκρέσου. Αλλά αυτό δεν είναι τελεσίδικο πρέπει να δούμε την τελική του μορφή, εγώ πιστεύω ότι τελικά έχουμε μια θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη, κάλεσε την Αθήνα «να τερματίσει τις πολιτικές διάκρισης κατά της “τουρκικής” μειονότητας». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM