Ερντογάν: Η Γερμανία προστατεύει τους τρομοκράτες - Δεν έχω πρόβλημα με τη Μέρκελ

Ερντογάν: Η Γερμανία προστατεύει τους τρομοκράτες - Δεν έχω πρόβλημα με τη Μέρκελ Facebook Twitter
0

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα θα θεωρεί τη Γερμανία σαν μια χώρα που «προστατεύει» τους τρομοκράτες, εφόσον αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν οι τουρκικές αρχές ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.


Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Ερντογάν είπε επίσης ότι «η Γερμανία διαπράττει αυτοκτονία» επειδή δεν του επιτρέπει να μιλήσει σε Τούρκους που ζουν στη χώρα.


Ο Ερντογάν σημείωσε πάντως ότι η Τουρκία και η Γερμανία χρειάζονται η μία την άλλη και πρόσθεσε ότι «δεν έχει κανένα πρόβλημα» με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα, Ερντογάν και Μέρκελ θα έχουν συνομιλίες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στο Αμβούργο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM