«Εποικοδομητική συνομιλία» μεταξύ Τρουντό και Τραμπ μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού

«Εποικοδομητική συνομιλία» μεταξύ Τρουντό και Τραμπ μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού Facebook Twitter
EPA
0

«Εποικοδομητική συνομιλία» είχαν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Μεξικού μετά την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου των χωρών της βόρειας Αμερικής (Alena), ανακοινώθηκε από γραφείο του Καναδού ηγέτη.

«Οι ηγέτες χαιρέτισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο των συνομιλιών με το Μεξικό και αναμένουν με ενδιαφέρον οι ομάδες τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα προκειμένου να τις ολοκληρώσουν», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Τρουντό.

Παράλληλα, ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ευχήθηκε χθες, ο Καναδάς να ενταχθεί στη νέα συμφωνία ελευθέρου εμπορίου στην οποία οι ΗΠΑ και το Μεξικό μόλις κατέληξαν.

«Είναι σημαντικό η κυβέρνηση του Καναδά να κληθεί, όπως αυτό ήδη συνέβη να ενταχθεί στη συμφωνία, ώστε η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου των χωρών της βόρειας Αμερικής να διατηρηθεί», δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ στους δημοσιογράφους από την Τούστλα Γκουτιέρες, μια πόλη του νότιου Μεξικού.

«Μας ενδιαφέρει πολύ αυτή να είναι μια συμφωνία των τριών χωρών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM