Στοιχεία φάρσας είχε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε το επιτελείο Τραμπ στη Φιλαδέλφεια καθώς, όπως όλα δείχνουν, μπέρδεψε το ξενοδοχείο Four Seasons με ένα φυτώριο το οποίο είχε σχεδόν την ίδια επωνυμία. 

 

Το πρωί του Σαββάτου, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μήνυμά του στο Twitter το οποίο στη συνέχεια διαγράφηκε, αναφέρθηκε σε μία μεγάλη συνέντευξη Τύπου που θα δινόταν στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Φιλαδέλφεια.

 

Η ανακοίνωση άλλαξε και γνωστοποιήθηκε πως η συνέντευξη θα δινόταν τελικά όχι στο ξενοδοχείο Four Seasons αλλά στο Four Seasons Total Landscaping, μία επιχείρηση στα προάστια της πόλης, ανάμεσα σε ένα «βιβλιοπωλείο ενηλίκων» και ένα αποτεφρωτήριο. 

 

 

To επιτελείο του Τραμπ δεν παραδέχθηκε δημόσια το προφανές, ότι έκανε λάθος. Όπως και να έχει η συνέντευξη Τύπου, με επικεφαλής τον δικηγόρο του Τραμπ και πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, πραγματοποιήθηκε σε ένα πάρκινγκ μπροστά από το φυτώριο, σε μία περιοχή που η USA Today χαρακτηρίζει ως «βιομηχανικό πάρκο». 

 

Την ώρα που ο Ρούντι Τζουλιάνι τα μεγάλα αμερικανικά Μέσα ανακοίνωναν τον νικητή των εκλογών. Ένας δημοσιογράφος τού το επισήμανε. «Μην είστε γελοίος», ήταν η απάντηση του. 

 

 

 

Από την πλευρά του, το Four Seasons Total Landscaping, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως είναι μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση την οποία τρέχουν παλιοί κάτοικοι της πόλης. «Ήταν τιμή μας που μας ζητήθηκε να δοθεί συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις μας». 

 

Four Seasons Total Landscaping is a family-owned small business run by life long Philadelphians. We were honored to be...

Posted by Four Seasons Total Landscaping, Inc on Sunday, 8 November 2020

 

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες του Four Seasons Total Landscaping αναφέρουν ότι ευχαριστούν όλους εκείνους που έχουν στηρίξει την επιχείρηση. «Παρότι κατανοούμε τα αρνητικά σχόλια μας προκαλεί λύπη η τόσο σκληρή κριτική (...) Η ομάδα του Four Seasons θα φιλοξενούσε οποιαδήποτε προεδρική καμπάνια». Τέλος το Four Seasons Total Landscaping ευελπιστεί πως οι Αμερικανοί θα στηρίξουν τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις αυτή την περίοδο. 

 

Το επιτελείο Τραμπ έδωσε συνέντευξη σε φυτώριο που μάλλον μπέρδεψε με το ξενοδοχείο Four Seasons
EPA

 

 

Με πληροφορίες από Guardian