Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης

Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA
0

Επεισόδια ξέσπασαν στη Νάπολη, καθώς πολίτες που αντιδρούν στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα επεισόδια εκδηλώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους στο κέντρο της ιταλικής πόλης πέταξαν καπνογόνα και πυροτεχνήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι, κατά κύριο λόγο νέοι, αψήφισαν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή στην περιφέρεια της Καμπάνια, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, εκατοντάδες έσπασαν τον αστυνομικό φραγμό κοντά στα κεντρικά γραφεία της περιφέρειας, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, και άρχισαν να πετάνε καπνογόνα και μπουκάλια στους αστυνομικούς.

 

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και έξω από κτίριο πανεπιστημίου, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που έγινε στα social media με το σύνθημα «μας κλείνετε, μας πληρώνετε». Ο κομισάριος της αστυνομίας της Νάπολης, Αλεσάντρο Τζουλιάνο καταδίκασε την «εγκληματική συμπεριφορά» των διαδηλωτών. «Καμία δυσαρέσκεια, όσο κατανοητή κι αν είναι, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία, με κανέναν τρόπο», συμπλήρωσε.

Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA
Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA
Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA

Χθες, Παρασκευή, η Ιταλία ανακοίνωσε 19.143 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, ενώ άλλοι 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι επικεφαλής των περιφερειών έχουν την εξουσία να επιβάλλουν μέτρα, αλλά ο περιφερειάρχης της Καμπάνια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Νάπολη, δήλωσε ότι τα τοπικά lockdown δεν επαρκούν.

«Πρέπει να κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Πρέπει να τα κλείσουμε όλα για έναν μήνα, για 40 ημέρες», δήλωσε ο Βιτσέντζο ντε Λούκα. Όμως, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε έχει δηλώσει πως δεν θέλει να επαναληφθεί το εθνικό lockdown, το οποίο είχε επιβληθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, καθώς η Ιταλία- όπως και οι υπόλοιπες χώρες- ακόμη πασχίζει να αντιμετωπίσει τις σφοδρές οικονομικές συνέπειες του «λουκέτου».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM