Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης

Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA
0

Επεισόδια ξέσπασαν στη Νάπολη, καθώς πολίτες που αντιδρούν στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα επεισόδια εκδηλώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους στο κέντρο της ιταλικής πόλης πέταξαν καπνογόνα και πυροτεχνήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι, κατά κύριο λόγο νέοι, αψήφισαν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή στην περιφέρεια της Καμπάνια, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, εκατοντάδες έσπασαν τον αστυνομικό φραγμό κοντά στα κεντρικά γραφεία της περιφέρειας, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, και άρχισαν να πετάνε καπνογόνα και μπουκάλια στους αστυνομικούς.

 

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και έξω από κτίριο πανεπιστημίου, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που έγινε στα social media με το σύνθημα «μας κλείνετε, μας πληρώνετε». Ο κομισάριος της αστυνομίας της Νάπολης, Αλεσάντρο Τζουλιάνο καταδίκασε την «εγκληματική συμπεριφορά» των διαδηλωτών. «Καμία δυσαρέσκεια, όσο κατανοητή κι αν είναι, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία, με κανέναν τρόπο», συμπλήρωσε.

Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA
Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA
Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA

Χθες, Παρασκευή, η Ιταλία ανακοίνωσε 19.143 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, ενώ άλλοι 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι επικεφαλής των περιφερειών έχουν την εξουσία να επιβάλλουν μέτρα, αλλά ο περιφερειάρχης της Καμπάνια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Νάπολη, δήλωσε ότι τα τοπικά lockdown δεν επαρκούν.

«Πρέπει να κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Πρέπει να τα κλείσουμε όλα για έναν μήνα, για 40 ημέρες», δήλωσε ο Βιτσέντζο ντε Λούκα. Όμως, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε έχει δηλώσει πως δεν θέλει να επαναληφθεί το εθνικό lockdown, το οποίο είχε επιβληθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, καθώς η Ιταλία- όπως και οι υπόλοιπες χώρες- ακόμη πασχίζει να αντιμετωπίσει τις σφοδρές οικονομικές συνέπειες του «λουκέτου».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM