Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης

Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA
0

Επεισόδια ξέσπασαν στη Νάπολη, καθώς πολίτες που αντιδρούν στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα επεισόδια εκδηλώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους στο κέντρο της ιταλικής πόλης πέταξαν καπνογόνα και πυροτεχνήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι, κατά κύριο λόγο νέοι, αψήφισαν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή στην περιφέρεια της Καμπάνια, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, εκατοντάδες έσπασαν τον αστυνομικό φραγμό κοντά στα κεντρικά γραφεία της περιφέρειας, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, και άρχισαν να πετάνε καπνογόνα και μπουκάλια στους αστυνομικούς.

 

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και έξω από κτίριο πανεπιστημίου, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που έγινε στα social media με το σύνθημα «μας κλείνετε, μας πληρώνετε». Ο κομισάριος της αστυνομίας της Νάπολης, Αλεσάντρο Τζουλιάνο καταδίκασε την «εγκληματική συμπεριφορά» των διαδηλωτών. «Καμία δυσαρέσκεια, όσο κατανοητή κι αν είναι, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία, με κανέναν τρόπο», συμπλήρωσε.

Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA
Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA
Επεισόδια στη Νάπολη λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- Εθνικό lockdown ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EPA

Χθες, Παρασκευή, η Ιταλία ανακοίνωσε 19.143 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, ενώ άλλοι 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι επικεφαλής των περιφερειών έχουν την εξουσία να επιβάλλουν μέτρα, αλλά ο περιφερειάρχης της Καμπάνια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Νάπολη, δήλωσε ότι τα τοπικά lockdown δεν επαρκούν.

«Πρέπει να κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Πρέπει να τα κλείσουμε όλα για έναν μήνα, για 40 ημέρες», δήλωσε ο Βιτσέντζο ντε Λούκα. Όμως, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε έχει δηλώσει πως δεν θέλει να επαναληφθεί το εθνικό lockdown, το οποίο είχε επιβληθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, καθώς η Ιταλία- όπως και οι υπόλοιπες χώρες- ακόμη πασχίζει να αντιμετωπίσει τις σφοδρές οικονομικές συνέπειες του «λουκέτου».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM