Έντεκα μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης - 263 διασώθηκαν

Έντεκα μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης - 263 διασώθηκαν Facebook Twitter
SOOC
0

Τουλάχιστον 11 μετανάστες ανασύρθηκαν σήμερα νεκροί από τη θάλασσα, ενώ 263 διασώθηκαν, σε δύο επιχειρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης, όπως έγινε γνωστό από τις λιβυκές λιμενικές αρχές.


Στην πρώτη επιχείρηση, πλωτό του λιμενικού διέσωσε 83 μετανάστες και ανέσυρε 11 πτώματα σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της πόλης Σαμπράτα, όπως ανέφερε ο στρατηγός Αγιούμπ Κάσεμ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό του λιμενικού, οι έντεκα πνίγηκαν όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε.

Η δεύτερη επιχείρηση έγινε στα ανοιχτά του Ζλίτεν, που απέχει 170 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Εκεί εντοπίστηκαν δύο φουσκωτά που μετέφεραν συνολικά 180 Αφρικανούς μετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη.

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM