ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Ένοχη για λογοκλοπή η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας

Ένοχη για λογοκλοπή η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας Facebook Twitter
3

Την αφαίρεση του διδακτορικού της υπουργού Παιδείας της Γερμανίας Annette Schavan αποφάσισε πανεπιστήμιο, ως αποτέλεσμα έρευνας που έκανε σε καταγγελίες για λογοκλοπή.

Η Σχολή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Duesseldorf ανακοίνωσε χθες αναφερόμενη στο θέμα ότι πρόκειται για «μια εσκεμμένη εξαπάτηση μέσω λογοκλοπής».

Η ίδια η υπουργός πάντως αρνείται να παραιτηθεί, διαψεύδοντας τις κατηγορίες ενώ ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση. Η Σαβάν είναι η δεύτερη υπουργός της Μέρκελ που κατηγορείται για λογοκλοπή. Είχε προηγηθεί το Μάιο του 2011 ο  Karl-Theodor zu Guttenberg, το διδακτορικό του οποίου αφαιρέθηκε από το πανεπιστήμιο του Μπάιρόιτ.

Η κατηγορία για την υπουργό Παιδείας της Γερμανίας ξεκίνησε, σύμφωνα με το bbc, από τις καταγγελίες ενός ανώνυμου blogger. Η απόφαση του πανεπιστημίου ήταν μάλιστα συντριπτικά υπέρ της αφαίρεσης του διδακτορικού αφού 12 ήταν υπέρ και μόλις 2 κατά.

Η Σαβάν είναι υπουργός Παιδείας από το 2005 και θεωρείται από τις πιο στενές συνεργάτιδες της Μέρκελ, όπως ήταν και ο  zu Guttenberg. Η εφημερίδα Bild κάνει λόγο για βαρύ πλήγμα για την καγκελάριο και αναρωτιέται μήπως θα έπρεπε να βρει μια νέα υπουργό για αυτή τη θέση, καθώς είναι κοντά και η προεκλογική εκστρατεία.

3

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM
«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Το 2016 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας όπου της αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον zu Guttenberg, την είχαν ρωτήσει:> „Schämen Sie sich heimlich für Ihren Kabinettskollegen?“ «Ντρέπεστε από μέσα σας για τον συνάδελφό σας υπουργό;»Εκείνη είχε απαντήσει:> „Als jemand, der selbst vor 31 Jahren promoviert hat und in seinem Berufsleben viele Doktoranden begleiten durfte, schäme ich mich nicht nur heimlich. Und das wird Karl-Theodor zu Guttenberg nicht anders gehen.“«Ως κάποια που και η ίδια έγινε διδάκτωρ πριν 31 χρόνια και στην καριέρα της επέβλεψε πολλά διδακτορικά, ντρέπομαι, και όχι μόνο από μέσα μου. Και ο Karl-Theodor zu Guttenberg δεν έχει άλλη επιλογή».
Welcome to the club....Μέλη του ίδιου Club είναι και ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής και τηλεμαιντανός ( στην Ελληνική τηλεόραση) Χατζημαρκάκης.. και η σοσιαλίστρια Μαργαρίτα Μαθιόπουλος... ( κόρη Έλληνα δημσιογράφου).. και τα δύο στελέχη σε γερμανικά κόμματα