Ένας 20χρονος φοιτητής έβγαλε 110 εκατ.$ από τη μετοχή της Bed Bath & Beyond

Ένας 20χρονος φοιτητής έβγαλε 110 εκατ.$ από τη μετοχή της Bed Bath & Beyond Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ένας 20χρονος φοιτητής έβγαλε κέρδος περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια, αποκτώντας μετοχές της Bed Bath & Beyond, τις οποίες πούλησε την κατάλληλη στιγμή και αφού η αξία τους είχε εκτιναχθεί. 

Ο Τζέικ Φρίμαν σπουδάζει εφαρμοσμένα μαθηματικά και οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Τον Ιούλιο αγόρασε σχεδόν 5 εκατομμύρια μετοχές της Bed Bath & Beyond, έναντι 5,50 δολαρίων έκαστη, μέσω εταιρείας που ίδρυσε στο Γουαϊόμινγκ. 

Εκείνη την περίοδο η μετοχή της Bed Bath & Beyond είχε κατρακυλήσει, εξαιτίας της πτώσης των κερδών της εταιρείας και της απομάκρυνσης του διευθύνοντος συμβούλου της. Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες η τιμή της πενταπλασιάστηκε. 

Την Τρίτη, η μετοχή της Bed Bath & Beyond ξεπέρασε τα 27 δολ. ανά μετοχή και ο Φρίμαν πούλησε αυτές που κατείχε, η αξία των οποίων ξεπερνούσε τα 130 εκατομμύρια δολάρια. 

Η πώληση έγινε την κατάλληλη στιγμή. Την Τετάρτη ο επενδυτής Ράιαν Κόεν αποκάλυψε ότι σκοπεύει να πουλήσει το 12% της εταιρείας, το οποίο κατέχει και την Πέμπτη η μετοχή κατέγραψε βουτιά άνω του 20%. 

«Σίγουρα δεν περίμενα τόσο άγριο ανοδικό ράλι. Πίστευα ότι θα ήταν ένα παιχνίδι άνω των έξι μηνών Ήμουν πραγματικά σοκαρισμένος που ανέβηκε τόσο γρήγορα», παραδέχθηκε ο Φρίμαν. 

Αφού πούλησε τις μετοχές, βγήκε για δείπνο με τους γονείς του σε προάστιο της Νέας Υόρκης όπου ζει και την επόμενη ημέρα πέταξε προς το Λος Άντζελες, για να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, συμπλήρωσε. 

Η αρχική αγορά των μετοχών του κόστισε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια, χρήματα τα οποία λέει ότι κατά κύριο λόγο συγκέντρωσε από φίλους και συγγενείς. Επενδύει εδώ και χρόνια με τον θείο του, δρ. Σκοτ Φρίμαν, πρώην στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας. Πρόσφατα οι δυο τους απέκτησαν μερίδιο στην εισηγμένη φαρμακευτική εταιρεία Mind Medicine.

Επίσης ο Φρίμαν είπε ότι επί χρόνια έκανε πρακτική στη Volaris Capital. Λίγο πριν από τα 17α γενέθλιά του, ο φοιτητής και ο ιδρυτής του hedge fund, Βίβεκ Καπούρ- πρώην στέλεχος της Credit Suisse- δημοσίευσαν εργασία για τους κινδύνους των ομολόγων. 

Με πληροφορίες από Financial Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM