ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Έλον Μασκ: Θα έπρεπε να μας ανησυχεί η κατάρρευση του πληθυσμού - Δεν θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη

Έλον Μασκ: Θα έπρεπε να μας ανησυχεί η κατάρρευση του πληθυσμού - Δεν θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images
0

Τις ανησυχίες του σχετικά με μια ενδεχόμενη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος και CEO των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να υπονομεύσει τα πλάνα εποικισμού του πλανήτη Άρη. 

«Θα έπρεπε να μας ανησυχεί πολύ περισσότερο η κατάρρευση του πληθυσμού. Οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών είναι απόλυτες ανοησίες. Απλά πολλαπλασιάστε τις γέννες της προηγούμενης χρονιάς με το προσδόκιμο ζωής. Δεδομένης της καθοδικής τάσης στον δείκτη γεννητικότητας, αυτό θα είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο, εκτός αν η κατάσταση αλλάξει. Αν δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για τη Γη, σίγουρα δε θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη», γράφει ο δισεκατομμυριούχος.

Στη συνέχεια, ο Μασκ παρέθεσε και δύο άρθρα, ένα που επισημαίνει πως η γεννητικότητα μειώθηκε κατά 4% το 2020, κάτι που είναι νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ το δεύτερο είναι ένα δημοσίευμα του BBC που επισημαίνει πως αναμένεται «κραχ» στο παγκόσμιο ποσοστό γονιμότητας.

Οι εν λόγω αναρτήσεις του Έλον Μασκ έρχονται, σύμφωνα με το mint.com, εν μέσω αναφορών για έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά, λόγω ανησυχιών που έχουν για το μέλλον ξεκινώντας από την κλιματική αλλαγή και την ανισότητα έως τις οικονομικές δυσκολίες για τα προς το ζην. 

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Διεθνή / Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Τα 330 πλήγματα από την Τεχεράνη με cruise, πυραύλους επιφανείας και drones, ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων με Χούτι και Χεζμπολάχ - Η αντιεροπορική «ασπίδα» του Ισραήλ - Ο ρόλος ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας
NEWSROOM
Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Διεθνή / Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Οι Αρχές της Χιλής θεώρησαν αρχικά πως πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας με την εμπλοκή καρτέλ ναρκωτικών - Η κατάθεση της 80χρονης καλόγριας έφερε στο φως μια συγκινητική ιστορία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ