Έκκληση Μέρκελ για θρησκευτική ελευθερία στην Ευρώπη

Έκκληση Μέρκελ για θρησκευτική ελευθερία στην Ευρώπη Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση σήμερα για ανεκτικότητα και σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία.

Τόνισε ότι η Γερμανία θα έπρεπε να παράσχει περισσότερη στήριξη στα παιδιών των προσφύγων που βίωσαν φρικτά πράγματα.


Διδαχτήκαμε ότι η ανεξιθρησκία είναι η ψυχή της Ευρώπης, είπε η καγκελάριος σε μια τελετή για την 500ή επέτειο από τη Μεταρρύθμιση στη Βιτεμβέργη, την πόλη όπου ο Μαρτίνος Λούθηρος θυροκόλλησε τις 95 θέσεις του αμφισβητώντας ανοιχτά τον Καθολικισμό.


Η Μέρκελ, κόρη ενός προτεστάντη πάστορα, χαιρέτισε επίσης τη μετάφραση της Αγίας Γραφής στα γερμανικά από τον Λούθηρο, καθώς όπως είπε, η χριστιανική διδασκαλία έγινε έτσι προσβάσιμη σε μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. Η θρησκευτική εκπαίδευση ήταν μια θεμελιώδης έννοια της μεταρρύθμισης, πρόσθεσε, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση για όλους.


Για να μάθουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, ορισμένα παιδιά χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη από άλλα, για παράδειγμα, όταν λείπει η γονική υποστήριξη. Αυτό ισχύει επίσης για την ενσωμάτωση παιδιών από οικογένειες προσφύγων που έχουν βιώσει φρικτά πράγματα, συνέχισε.


Οι άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα συχνά γνωρίζουν ελάχιστα οι μεν για τους δε, είπε η καγκελάριος, επισημαίνοντας πόσο σημαντικός είναι ο διαθρησκευτικός διάλογος.


Για να εορταστεί η 500ή επέτειος από τη Μεταρρύθμιση η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε δημόσια αργία στη Γερμανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM