Εκκενώθηκε το Λούβρο για λόγους ασφαλείας

Εκκενώθηκε το Λούβρο για λόγους ασφαλείας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Το Λούβρο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας και θα παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο της ημέρας. 

Η απόφαση για το Λούβρο, το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, πάρθηκε τη στιγμή που η Γαλλία είναι σε κατάσταση συναγερμού, έπειτα από τη χθεσινή επίθεση σε σχολείο

Το Λούβρο «έλαβε ένα γραπτό μήνυμα που ανέφερε ότι υπήρχε κίνδυνος για το μουσείο και τους επισκέπτες του», δήλωσε εκπρόσωπός του. «Αποφασίσαμε, λόγω της κατάστασης συναγερμού της χώρας, να εκκενώσουμε το μουσείο και αυτό να κλείσει για σήμερα, ενώ κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του μουσείου μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

«Για λόγους ασφαλείας, το μουσείο του Λούβρου κλείνει τις πόρτες του για σήμερα, Σάββατο. Αυτοί που είχαν κλείσει μια επίσκεψη για σήμερα, θα τους επιστραφούν τα χρήματα. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση», ανέφερε η ανακοίνωση του μουσείου που αναρτήθηκε στα social media. 

Γαλλία: 7.000 στρατιώτες στις περιπολίες 

Ο Εμανουέλ Μακρόν διέταξε την κινητοποίηση 7.000 στρατιωτών, προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες, μετά την επίθεση σε σχολείο στην πόλη Αράς. 

Ένας 20χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε έναν εκπαιδευτικό, ενώ τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο ανθρώπους. Έπειτα από αυτό το περιστατικό, η Γαλλία τέθηκε στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού. Η επίθεση στο σχολείο συνδέεται με τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν. 

Οι 7.000 στρατιώτες θα κινητοποιηθούν από το βράδυ της Δευτέρας. Θα ενισχύσουν την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της οποίας γίνονται τακτικές περιπολίες σε μεγάλες πόλεις και τουριστικά μέρη. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM