Εισβολή στην Ουκρανία - Μπάιντεν: Δεν θα στείλουμε στρατιώτες - Θα «χτυπήσουμε» το ρούβλι και τη ρωσική ελίτ

Εισβολή στην Ουκρανία - Μπάιντεν: Δεν θα στείλουμε στρατιώτες - Θα «χτυπήσουμε» το ρούβλι και τη ρωσική ελίτ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

«Απρόκλητη και αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμα που απεύθυνε νωρίτερα σήμερα για τις δραματικές εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου, ανακοινώνοντας ένα «σκληρό» πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Πρόκειται για προμελετημένη εδώ και μήνες επίθεση» είπε ο Τζο Μπάιντεν, στο πρώτο του διάγγελμα έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτή η επίθεση θα κοστίσει πάρα πολύ στη Ρωσία» είπε μεταξύ άλλων ο αμερικανός σημειώνοντας πως ο Ρώσος ομόλογός του «είναι υπόλογος στη διεθνή κοινή γνώμη».

Ως προς το αντίκτυπο της Ρωσίας με τις κυρώσεις σε βάρος της ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε προηγούμενο διάγγελμά του, ότι η Ουάσινγκτον είχε έτοιμη την επικαιροποίηση και αυστηροποίηση των μέτρων κατά της Ρωσίας, αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν κλιμάκωνε τις ενέργειές του.

Μάλιστα, σε Twitter λίγα λεπτά πριν προχωρήσει σε διάγγελμα είχε μιλήσει για «καταστροφικά» πακέτα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Εξουσιοδοτώ νέες κυρώσεις με τεράστιο κόστος για τη Ρωσία»

«Για πολλές εβδομάδες προειδοποιούσαμε για την επίθεση. Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος, ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο. Τώρα αυτός και η χώρα του θα υποστούν τις συνέπειες. Εξουσιοδοτώ νέες κυρώσεις με τεράστιο κόστος για τη Ρωσία» ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίθεση του Πούτιν θα έχει μεγάλο κόστος στρατηγικά και οικονομικά για τη χώρα του θα το εξασφαλίσουμε αυτό δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Τύραννοι σαν τον Πούτιν δεν μπορούν να κερδίσουν».

«Θα χτυπήσουμε το ρούβλι»


Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σε συμφωνία με τους ηγέτες της G7, ο δυτικός κόσμος θα χτυπήσει το ρούβλι, το οποίο είχε ήδη σημαντικές απώλειες σήμερα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία και ότι θα περιορίσει τις δουλειές της Ρωσίας σε όλα τα νομίσματα.

Επίσης, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας θα αποκοπούν άμεσα, από σήμερα κιόλας, από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.

«Η απροκάλυπτη ρωσική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη»

«Η Ρωσία έχει καταπατήσει όλες τις αρχές της παγκόσμιας δημοκρατίας και ελευθερίας. Γνωρίζουμε πλέον περί τίνος πρόκειται και γιατί ακριβώς έγιναν όλα αυτά. Όλα είχαν να κάνουν με την επίθεση. Και με την διά της βίας αλλαγή των συνόρων», τόνισε ακόμη στέλνοντας το μήνυμα: «Αυτό, θα το πολεμήσουμε με κάθε τρόπο. Αυτή η επίθεση θα κοστίσει στη Ρωσία πολλά: Και οικονομικά και κοινωνικά και πολιτικά. Κι αυτό θα φροντίσουμε να συμβεί. Η απροκάλυπτη ρωσική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπάρχουν αξίες όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η Δημοκρατία, η ελευθερία, που πρέπει να υποστηρίξουμε. Και δεν θα τις αφήσουμε να καταπατηθούν από τα στρατεύματα του Πούτιν».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM