Εισβολή στην Ουκρανία - Μπάιντεν: Δεν θα στείλουμε στρατιώτες - Θα «χτυπήσουμε» το ρούβλι και τη ρωσική ελίτ

Εισβολή στην Ουκρανία - Μπάιντεν: Δεν θα στείλουμε στρατιώτες - Θα «χτυπήσουμε» το ρούβλι και τη ρωσική ελίτ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

«Απρόκλητη και αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμα που απεύθυνε νωρίτερα σήμερα για τις δραματικές εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου, ανακοινώνοντας ένα «σκληρό» πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Πρόκειται για προμελετημένη εδώ και μήνες επίθεση» είπε ο Τζο Μπάιντεν, στο πρώτο του διάγγελμα έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτή η επίθεση θα κοστίσει πάρα πολύ στη Ρωσία» είπε μεταξύ άλλων ο αμερικανός σημειώνοντας πως ο Ρώσος ομόλογός του «είναι υπόλογος στη διεθνή κοινή γνώμη».

Ως προς το αντίκτυπο της Ρωσίας με τις κυρώσεις σε βάρος της ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε προηγούμενο διάγγελμά του, ότι η Ουάσινγκτον είχε έτοιμη την επικαιροποίηση και αυστηροποίηση των μέτρων κατά της Ρωσίας, αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν κλιμάκωνε τις ενέργειές του.

Μάλιστα, σε Twitter λίγα λεπτά πριν προχωρήσει σε διάγγελμα είχε μιλήσει για «καταστροφικά» πακέτα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Εξουσιοδοτώ νέες κυρώσεις με τεράστιο κόστος για τη Ρωσία»

«Για πολλές εβδομάδες προειδοποιούσαμε για την επίθεση. Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος, ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο. Τώρα αυτός και η χώρα του θα υποστούν τις συνέπειες. Εξουσιοδοτώ νέες κυρώσεις με τεράστιο κόστος για τη Ρωσία» ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίθεση του Πούτιν θα έχει μεγάλο κόστος στρατηγικά και οικονομικά για τη χώρα του θα το εξασφαλίσουμε αυτό δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Τύραννοι σαν τον Πούτιν δεν μπορούν να κερδίσουν».

«Θα χτυπήσουμε το ρούβλι»


Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σε συμφωνία με τους ηγέτες της G7, ο δυτικός κόσμος θα χτυπήσει το ρούβλι, το οποίο είχε ήδη σημαντικές απώλειες σήμερα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία και ότι θα περιορίσει τις δουλειές της Ρωσίας σε όλα τα νομίσματα.

Επίσης, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας θα αποκοπούν άμεσα, από σήμερα κιόλας, από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.

«Η απροκάλυπτη ρωσική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη»

«Η Ρωσία έχει καταπατήσει όλες τις αρχές της παγκόσμιας δημοκρατίας και ελευθερίας. Γνωρίζουμε πλέον περί τίνος πρόκειται και γιατί ακριβώς έγιναν όλα αυτά. Όλα είχαν να κάνουν με την επίθεση. Και με την διά της βίας αλλαγή των συνόρων», τόνισε ακόμη στέλνοντας το μήνυμα: «Αυτό, θα το πολεμήσουμε με κάθε τρόπο. Αυτή η επίθεση θα κοστίσει στη Ρωσία πολλά: Και οικονομικά και κοινωνικά και πολιτικά. Κι αυτό θα φροντίσουμε να συμβεί. Η απροκάλυπτη ρωσική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπάρχουν αξίες όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η Δημοκρατία, η ελευθερία, που πρέπει να υποστηρίξουμε. Και δεν θα τις αφήσουμε να καταπατηθούν από τα στρατεύματα του Πούτιν».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM