Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε κατηγορούμενους χριστιανούς αθώωση αν ασπαστούν το Ισλάμ

Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε κατηγορούμενους χριστιανούς αθώωση αν ασπαστούν το Ισλάμ Facebook Twitter
0

Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε τουλάχιστον 42 Χριστιανούς που κατηγορούνται για το λιντσάρισμα δυο ατόμων μετά από επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες, να τους αθωώσει με τον όρο να ασπαστούν το Ισλάμ.  

Ο εισαγγελέας Syed Anees Shah αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία αλλά αργότερα, όταν η εφημερίδα  Express Tribune ανέφερε ότι κατηγορούμενος τον είχε γράψει σε βίντεο, παραδέχτηκε ότι το έκανε.

 «Στο βίντεο τους λέει ότι αν αγκαλιάσουν το Ισλάμ, μπορεί να τους εγγυηθεί την αθώωσή τους», δήλωσε ο ακτιβιστής Jospeh Franci, ο οποίος συμμετέχει στις νομικές διαδικασίες. Ο Franci υποστήριξε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι παρέμειναν σιωπηλοί μετά την προσφορά, εκτός από έναν,  ο οποίος είπε ότι θα προτιμούσε να κρεμαστεί από το να αγκαλιάσει το Ισλάμ.

Η δίκη των κατηγορουμένων λαμβάνει χώρα σε αντιτρομοκρατικό δικαστήριο στη Λαχώρη, μετά το λιντσάρισμα των δύο ανδρών, στις 15 Μαρτίου 2015. Οι άνδρες υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονταν στο σχεδιασμό δύο εκρήξεων από επιθέσεις αυτοκτονίας  με τουλάχιστον 14 νεκρούς. Οι επιθέσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.

Το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους του Πακιστάν, με τους Χριστιανούς να αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη μειονότητα, αντιπροσωπεύοντας  περίπου το 1,6 τοις εκατό του πληθυσμού.

Mε πληροφορίες από rt.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM