Η επιστροφή των σκύλων στον Λευκό Οίκο είναι γεγονός, καθώς ο Champ και ο Major εγκαταστάθηκαν πλέον εκεί.

 

Οι δύο γερμανικοί ποιμενικοί της οικογένειας Μπάιντεν έφτασαν στην Ουάσινγκτον την Κυριακή και πλέον συνεχίζεται η μακρά παράδοση που «έσπασε» ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικάνος ήταν ο πρώτος πρόεδρος έπειτα από έναν αιώνα που δεν είχε κατοικίδιο.

 

«Η οικογένεια ήθελε πρώτα να εγκατασταθεί προτού φέρει τους σκύλους από το Ντέλαγουερ στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Μάικλ ΛαΡόσα, εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας. Προς το παρόν, ο Champ απολαμβάνει το νέο του κρεβάτι δίπλα στο τζάκι, ενώ ο Major παίζει στο γρασίδι, στη νότια πλευρά, που έχει γίνει το αγαπημένο του σημείο για τρέξιμο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της Τζιλ Μπάιντεν.

 

Είναι επίσημο: Oι σκύλοι επέστρεψαν στον Λευκό Οίκο (Φωτογραφίες)
EPA

 

Ο 12 ετών Champ ζει με τους Μπάιντεν από το 2008 και εντάχθηκε στην οικογένεια λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στη θέση του αντιπροέδρου, στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα. Το 2018, λίγες εβδομάδες προτού ο Δημοκρατικός ανακοινώσει ότι μπει στη «μάχη» των εκλογών, η οικογένεια υιοθέτησε τον Major, που σήμερα είναι δύο ετών.

 

Είναι επίσημο: Oι σκύλοι επέστρεψαν στον Λευκό Οίκο (Φωτογραφίες)
EPA

 

Ο Major είναι ο πρώτος σκύλος από καταφύγιο που ζει στον Λευκό Οίκο. Δεν είναι όμως το μόνο κατοικίδιο που υιοθετήθηκε. Η κόρη του Λίντον Τζόνσον είχε υιοθετήσει τον Yuki, ένα ημίαιμο σκύλο που εγκαταλείφθηκε σε βενζινάδικο στο Τέξας. Αλλά και ο γάτος του Μπιλ Κλίντον, ο Σοκς, είχε παρόμοια ιστορία. Τον υιοθέτησε η οικογένεια όταν το ζώο πήδηξε στα χέρια της Τσέλσι Κλίντον, όταν εκείνη έφευγε από τη δασκάλα πιάνου.

 

Είναι επίσημο: Oι σκύλοι επέστρεψαν στον Λευκό Οίκο (Φωτογραφίες)
EPA

 

Γάτα σκοπεύουν να αποκτήσουν και οι Μπάιντεν, αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα έρθει από κάποιο καταφύγιο. «Κι εγώ αναρωτιέμαι για τη γάτα, γιατί όταν ανακοινωθεί θα κυριαρχήσει στο διαδίκτυο», παραδέχθηκε την Κυριακή η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.