Εικόνες από τον Λίβανο: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Λίβανος: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους του Λιβάνου σε μία προσπάθεια να απομακρυνθούν από τις περιοχές που πλήττει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας το Ισραήλ.

Οι επιθέσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 284 ανθρώπους στον Λίβανο, ενώ 1.024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ο αριθμός των νεκρών από τις σημερινές επιθέσεις είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία μέρα μετά το τέλος του 15ετούς θηριώδους εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο

Οι φωτογραφίες με τους απελπισμένους κατοίκους του Λιβάνου που σπεύδουν να σωθούν κάνουν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν και την αντίδραση του ΟΗΕ.

Λίβανος: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συνέστησε σήμερα στους Λιβανέζους πολίτες «να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες», τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ, στο νότιο και ανατολικό Λίβανο. «Σας παρακαλώ, απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο τώρα. Όταν τελειώσει η επιχείρησή μας, θα μπορέσετε να επιστρέψετε με ασφάλεια στα σπίτια σας» είπε στα αγγλικά, σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε αφού ανακοινώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε «περίπου 800 στόχους» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. 

Λίβανος: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

«Ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με εσάς, είναι με τη Χεζμπολάχ. Για πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ σας χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες. Τοποθέτησε ρουκέτες στο καθιστικό σας και πυραύλους στο γκαράζ σας. Αυτές οι ρουκέτες και οι πύραυλοι στοχεύουν απευθείας τις πόλεις μας, τους πολίτες μας. Για να προστατεύσουμε τον λαό μας απέναντι στα πλήγματα της Χεζμπολάχ, πρέπει να βγάλουμε από τη μέση αυτά τα όπλα», είπε ο Νετανιάχου. «Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας και τις ζωές των αγαπημένων σας. Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τον Λίβανο», πρόσθεσε.

Λίβανος: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι αναπτύσσει πυραύλους στα σπίτια των πολιτών του Λιβάνου, «χρησιμοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα». «Κάθε πολίτης που ζει κοντά σε όπλα της Χεζμπολάχ θα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το σπίτι του για τη δική του ασφάλεια», έγραψε στο Χ.

Λίβανος: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM