Σχεδόν στους επτά στους δέκα Αμερικανούς ψηφοφόρους αδυνατούν να εντοπίσουν το Ιράν στον χάρτη σύμφωνα με έρευνα της Morning Consult και του Politico. 

 

To 28% των ψηφοφόρων μπόρεσαν να εντοπίσουν τον Ιράν σε έναν χάρτη της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με έρευνα της Morning Consult και του Politico που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-5 Ιανουαρίου, πριν οι δυνάμεις του Ιράν εξαπολύσουν επίθεση εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ. Το 23% των ερωτηθέντων μπόρεσε να εντοπίσει το Ιράν σε έναν μεγαλύτερο, παγκόσμιο, χάρτη ενώ το 8% των ψηφοφόρων πίστευε, πως το Ιράν είναι το Ιράκ όταν κλήθηκε να εντοπίσει τη χώρα στον μικρότερο χάρτη. 

 

Σύμφωνα με την Morning Consult η έρευνα ρίχνει φως στην έλλειψη εξοικείωσης των ψηφοφόρων με τις ξένες χώρες ακόμα και αυτές με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε διαμάχη. Μερικοί ερωτηθέντες έδωσαν πολύ καλύτερες απαντήσεις από τους άλλους. Οι άνδρες, σε διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες, εντόπισαν το Ιράν στους χάρτες, εύρημα που αντανακλά σε έναν βαθμό τα ευρήματα σχετικής έρευνας του 2017 για τη Βόρεια Κορέα. Οι πιο εύποροι και οι πιο μορφωμένοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσουν τη χώρα, ωστόσο η πολιτική τοποθέτηση και η ηλικία δεν φάνηκαν να επηρεάζουν το αποτέλεσμα. 

 

Εφτά στους 10 Αμερικανούς δεν βρίσκουν το Ιράν στον χάρτη
To 28% των ερωτηθέντων μπόρεσε να εντοπίσει το Ιράν σε έναν μικρότερο χάρτη

 

Εφτά στους 10 Αμερικανούς δεν βρίσκουν το Ιράν στον χάρτη
To 23% των ερωτηθέντων μπόρεσε να εντοπίσει το Ιράν σε έναν παγκόσμιο χάρτη

 

Η δολοφονία του Σουλεϊμανί, για την οποία το 49% των ερωτηθέντων ενημερώθηκε «αρκετά», αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για την πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Το 47% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της επίθεσης που σκότωσε τον Σουλεϊμανί και το 40% κατά. Το 70% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών τάχθηκε κατά της επίθεσης και το 85% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών τάχθηκε υπέρ. Το 61% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών δήλωσε «ισχυρά υπέρ» της υπόθεσης. 

 

Εφτά στους 10 Αμερικανούς δεν βρίσκουν το Ιράν στον χάρτη
Οι ερωτηθέντες που εντόπισαν το Ιράν στον χάρτη βάσει φύλου, ηλικίας, πολιτικής τοποθέτησης, εκπαίδευσης και εισοδήματος

 

Παρότι η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επίθεσης εναντίον του Σουλεϊμανί το 69% των ερωτηθέντων εκτιμάει πως έκανε τον πόλεμο με το Ιράν περισσότερο πιθανό, και οι μισοί πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ είναι λιγότερο ασφαλείς. 

 

Με πληροφορίες από Morning Consult

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr