ΕΕ: «Πρόθυμη» να δώσει στην AstraZeneca περισσότερο χρόνο για την παράδοση εμβολίων

Η ΕΕ δηλώνει πρόθυμη να δώσει στην AstraZeneca περισσότερο χρόνο για την παράδοση εμβολίων Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να αποδεχτεί την εκπλήρωση της σύμβασης της AstraZeneca, για τα εμβόλια του κορωνοϊού, τρεις μήνες αργότερα, από ό, τι είχε συμφωνηθεί, αρκεί η εταιρεία να παράσχει 120 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Την πρόθεση αυτή της ΕΕ γνωστοποίησε σήμερα δικηγόρος που εκπροσωπεί την ΕΕ, ενώπιον βελγικού δικαστηρίου κατά την έναρξη της διαδικασίας της δεύτερης αγωγής της Κομισιόν κατά της εταιρείας για την καθυστέρηση στις παραδόσεις της.

Η αγωγή έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και ακολουθεί την κατάθεση μιας πρώτης αγωγής τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της οποίας θα επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδιώξει επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην εταιρεία.

Ωστόσο, η ΕΕ ζήτησε σήμερα από το δικαστήριο την επιδίκαση συμβολικής αποζημίωσης ύψους 1 ευρώ για παραβίαση όρων συμβολαίου εκ μέρους της AstraZeneca.

Ο συνήγορος της AstraZeneca διαμαρτυρήθηκε για την εκκίνηση από την Κομισιόν και δεύτερης αγωγής με το δεδομένο ότι μόλις έχει εκκινήσει η πρώτη.

Η AstraZeneca είχε αρχικά συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παράδοση 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παραδώσει παρά 50 εκατομμύρια.

Ο συνήγορος της ΕΕ δήλωσε στο βελγικό δικαστήριο ότι η Ένωση είναι έτοιμη να αποδεχθεί την παράδοση των 300 εκατομμυρίων δόσεων, που προβλέπει το συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, υπό τον όρο ότι η εταιρεία θα παραδώσει 120 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Ο συνήγορος της AstraZeneca δήλωσε στον δικαστή ότι η εταιρεία «ελπίζει» να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM