Δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός θα διεκδικήσει ο Τζάστιν Τρουντό

Δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός θα διεκδικήσει ο Τζάστιν Τρουντό Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου 2019.

Ο Τζάστιν Τρουντό ορίστηκε επισήμως υποψήφιος από το Φιλελεύθερο Κόμμα στην εκλογική του περιφέρεια στο Παπινό, στο κέντρο του Μόντρεαλ, όπου εκλέγεται βουλευτής από το 2008. Έχει επανεκλεγεί το 2011 και το 2015.

Κατά την ομιλία του ενώπιον μελών του κόμματός του στο Μόντρεαλ λίγη ώρα αφού συμμετείχε στο Gay Pride της πόλης, ο Καναδός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι πρόθεσή του είναι να εφαρμόσει «θετική πολιτική».

«Η πίστη μου στην θετική πολιτική δεν έχει αλλάξει. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι παρά την πόλωση που παρατηρούμε στον κόσμο, τον λαϊκισμό, την πολιτική του φόβου και της διχόνοιας, το να παραμείνεις θετικός, να συσπειρώνεις τους ανθρώπους, να αναζητάς τα μέσα για να επιμείνεις στις κοινές αρχές πέρα από τις διαφορές, είναι ο μόνος τρόπος για την οικοδόμηση μίας ισχυρότερης χώρας, ενός ισχυρότερου κόσμου».

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος υποσχέθηκε την μείωση του χάσματος ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού των αυτοχθόνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ/ Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM