Der Spiegel: Ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία και να οργανώσει πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία

Der Spiegel: Ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία και να οργανώσει πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφορίων θεωρούν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία και να οργανώσει πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία, γράφει το Der Spiegel.

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) Bruno Kahl, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) Thomas Haldenwang και της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας (MAD) Martina Rosenberg προειδοποίησαν την Bundestag ότι η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει την Ουκρανία με πυρηνικά όπλα και ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες μπορεί να προσπαθήσουν να οργανώσουν πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία.

Οι Kahl και Haldenwang έκαναν σχετικές δηλώσεις ενώπιον της γερμανικής Βουλής, η οποία συνεδριάζει δημόσια μία φορά το χρόνο, προκειμένου να ακούσει τις εκτιμήσεις της τρέχουσας κατάστασης από τους ηγέτες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) Bruno Kahl από την πλευρά του προειδοποίησε το γερμανικό κοινοβούλιο για το γεγονός ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει «υποστρατηγικά πυρηνικά όπλα». 

Κατά την άποψη του επικεφαλής της BND, η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να επιχειρήσει να επιβάλει στην Ουκρανία υπό «δυσμενείς όρους». Από την ρωσική πλευρά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συμβιβασμό, ισχυρίστηκε.

Οι δηλώσεις του συνιστούν μόνο υποθέσεις ωστόσο, καθώς η BND δεν διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων, όπως διευκρινίζει το περιοδικό Spiegel.

Ο επικεφαλής του BfV είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού» σε όλους του τομείς της πολιτικής και αποτελεί άμεση απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας. 

Ο Haldenwang  πρόσθεσε ακόμα ότι 40 Ρώσοι κατάσκοποι απελάθηκαν  από τη Γερμανία τον Απρίλιο. «Αλλά δεν είναι μόνο αυτό» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος, «το επίπεδο της απαγόρευσης των επιχειρήσεων στη Γερμανία από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχει μειωθεί». 

Η BfV έχει αναπτύξει σενάρια δε, που εξετάζουν το ενδεχόμενο οργάνωσης πολιτικών δολοφονιών από ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Γερμανία.

Με πληροφορίες του Spiegel/novayagazeta
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM
USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Politico / Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Ποιες χώρες μετατρέπουν υπόγεια σε χειρουργεία, εκπαιδεύουν προσωπικό στην αντιμετώπιση πολεμικών τραυμάτων και εξοπλίζονται με αλεξίσφαιρα γιλέκα, γεννήτριες ρεύματος και κινητές ιατρικές μονάδες για μαζικά περιστατικά
LIFO NEWSROOM
Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Διεθνή / Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Το Ισραήλ απέλασε όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου που επιχείρησε να μεταφέρει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM