Der Spiegel: Ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία και να οργανώσει πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία

Der Spiegel: Ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία και να οργανώσει πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφορίων θεωρούν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία και να οργανώσει πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία, γράφει το Der Spiegel.

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) Bruno Kahl, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) Thomas Haldenwang και της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας (MAD) Martina Rosenberg προειδοποίησαν την Bundestag ότι η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει την Ουκρανία με πυρηνικά όπλα και ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες μπορεί να προσπαθήσουν να οργανώσουν πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία.

Οι Kahl και Haldenwang έκαναν σχετικές δηλώσεις ενώπιον της γερμανικής Βουλής, η οποία συνεδριάζει δημόσια μία φορά το χρόνο, προκειμένου να ακούσει τις εκτιμήσεις της τρέχουσας κατάστασης από τους ηγέτες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) Bruno Kahl από την πλευρά του προειδοποίησε το γερμανικό κοινοβούλιο για το γεγονός ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει «υποστρατηγικά πυρηνικά όπλα». 

Κατά την άποψη του επικεφαλής της BND, η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να επιχειρήσει να επιβάλει στην Ουκρανία υπό «δυσμενείς όρους». Από την ρωσική πλευρά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συμβιβασμό, ισχυρίστηκε.

Οι δηλώσεις του συνιστούν μόνο υποθέσεις ωστόσο, καθώς η BND δεν διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων, όπως διευκρινίζει το περιοδικό Spiegel.

Ο επικεφαλής του BfV είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού» σε όλους του τομείς της πολιτικής και αποτελεί άμεση απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας. 

Ο Haldenwang  πρόσθεσε ακόμα ότι 40 Ρώσοι κατάσκοποι απελάθηκαν  από τη Γερμανία τον Απρίλιο. «Αλλά δεν είναι μόνο αυτό» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος, «το επίπεδο της απαγόρευσης των επιχειρήσεων στη Γερμανία από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχει μειωθεί». 

Η BfV έχει αναπτύξει σενάρια δε, που εξετάζουν το ενδεχόμενο οργάνωσης πολιτικών δολοφονιών από ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Γερμανία.

Με πληροφορίες του Spiegel/novayagazeta
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Καμία διανομή βοήθειας παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Διεθνή / Γάζα: Δεν έχει διανεμηθεί καμία βοήθεια παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Μια ομάδα περίμενε για αρκετές ώρες μέχρι να της επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή, αλλά «δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τις προμήθειες στην αποθήκη μας», καταγγέλλει ο ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM