Δέκα ημέρες μετά τον κυκλώνα Άβα η Μαδαγασκάρη εξακολουθεί να μετρά νεκρούς

Δέκα ημέρες μετά τον κυκλώνα Άβα η Μαδαγασκάρη εξακολουθεί να μετρά νεκρούς Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον τροπικό κυκλώνα Άβα που έπληξε τη Μαδαγασκάρη πριν 10 ημέρες, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους πως σύντομα ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, αφού 22 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στις 5 Ιανουαρίου η Άβα έπληξε την ανατολική ακτή του νησιού με ανέμους που άγγιξαν σε ταχύτητα ακόμα και τα 190 χιλιόμετρα ανά ώρα, υποχρεώνοντας 54.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις παραθαλάσσιες εστίες τους, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης του Κινδύνου Φυσικών Καταστροφών. 

Τον Μάρτιο του 2017, 78 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον κυκλώνα που είχε πλήξει τότε τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας, καταστρέφοντας σημαντικό μέρος των φυτειών βανίλιας που ευδοκιμούν στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM