Deep Purple: O Steve Morse εγκαταλείπει την μπάντα μετά από 28 χρόνια- Για να φροντίσει την άρρωστη σύζυγό του

Deep Purple: O Steve Morse εγκαταλείπει μετά από 28 την μπάντα- Για να φροντίσει την άρρωστη σύζυγό του Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο κιθαρίστας των Deep Purple, Steve Morse, παραιτήθηκε επίσημα από την μπάντα για να φροντίσει τη σύζυγό του, Janine, η οποία νοσεί από καρκίνο.

Ο Morse επιβεβαίωσε τον Μάρτιο ότι θα αποχωρούσε προσωρινά από τις live εμφανίσεις του συγκροτήματος και σε σχετική του δήλωση είχε αναφέρει πως: «Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν τόσες πολλές πιθανές επιπλοκές και άγνωστα σημεία, που όσος χρόνος απομένει στην κοινή ζωή μας, απλά πρέπει να είμαι εκεί μαζί της».

Ωστόσο, ισχυρίστηκε τότε ότι δεν θα έφευγε από το συγκρότημα και είπε στους θαυμαστές της μπάντας ότι ήλπιζε να «συμμετάσχει ξανά στην περιοδεία» κάποια στιγμή.

Ο Simon McBride αντικατέστησε τον Morse στο live line-up των Deep Purple.

Χθες ωστόσο, ο κιθαρίστας επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει. «Έχω παίξει ήδη το τελευταίο μου σόου με τους Purple στη Φλόριντα στο Rock Legends Cruise (τον Φεβρουάριο)», έγραψε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φανς που υποστήριξαν τόσο σθεναρά τις live εμφανίσεις μας και μετέτρεψαν κάθε παράσταση από πρόβα τζενεράλε σε μια ηχηρή, συναρπαστική εμπειρία. Θα μου λείψουν όλοι στο συγκρότημα και στο crew, αλλά το να είμαι βοηθός και συνοδοιπόρος της Janine κάνει την διαφορά σε πολλά βασικά σημεία.

»Καθώς η Janine προσαρμόζεται στους περιορισμούς της, είναι σε θέση να κάνει πολλά πράγματα μόνη της και έτσι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μερικές πιο κοντινές περιοδείες με φίλους, ελπίζοντας ότι έτσι θα βγούμε και οι δύο από το σπίτι!»

»Ξέρω ότι ο Simon έχει ήδη κάνει άριστη δουλειά στη συναυλία, αλλά τώρα παραδίδω τα κλειδιά στο θησαυροφυλάκιο που κρατά το μυστικό για το πώς ηχογραφήθηκε η εισαγωγή του Ritchie στο «Smoke on the Water». Υποθέτω ότι πρέπει να κουνήσεις το κλειδί σωστά γιατί εγώ δεν κατάφερα να το ανοίξω ποτέ» ανέφερε στη δήλωσή του ο κιθαρίστας.

Ο τραγουδιστής των Deep Purple Ian Gillan είπε ότι «Ο Steve έχει μια κληρονομιά με τους Deep Purple που δεν μπορεί ποτέ να ξεχαστεί και αυτό το χαμόγελο θα μας λείψει.

»Θα ήταν λάθος να σχολιάσουμε την προσωπική του κατάσταση, αρκεί να πούμε ότι βρίσκεται σε άσχημη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά το αντιμετωπίζει γενναία και όσο καλύτερα μπορεί. Όλοι θαυμάζουμε την αφοσίωσή του. Υπήρξε ένας δυνατός οικογενειάρχης σε όλη του τη ζωή».

Ο Morse εντάχθηκε στους Deep Purple το 1994. Έχει γράψει και ηχογραφήσει οκτώ στούντιο άλμπουμ με το συγκρότημα, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας και 21ης ​​ολοκληρωμένης δουλειάς τους, το περσινό «Turning To Crime».

Σε ένα κοινό μήνυμα, το γκρουπ έγραψε πως «ο Steve θα λείψει πολύ από το συγκρότημα, το crew, τη διοίκηση, τη δισκογραφική και όλους εκείνους που είχαν τη χαρά να συνεργαστούν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν πάντα πολύ ευγνώμων για την υποστήριξη και την αγάπη των θαυμαστών των Deep Purple σε όλο τον κόσμο».

Με πληροφορίες του NME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM