Βρετανία: Σοκάρει η κυνική ομολογία του 15χρονου που δολοφόνησε τη μητέρα και την αδερφή της κοπέλας του επειδή του το ζήτησε

Βρετανία: Σοκάρει η κυνική ομολογία του 15χρονου που δολοφόνησε τη μητέρα και την αδερφή της κοπέλας του επειδή του το ζήτησε Facebook Twitter
0

Οι 15χρονοι Kim Edwards και Lucas Markham σόκαραν στην κυριολεξία την κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας όταν πριν από μερικούς μήνες αποκαλύφθηκε ότι συνωμότησαν για να δολοφονήσουν τη μητέρα και την αδερφή της Edwards.

Οι Edwards και Markham -και οι δύο 14 ετών την εποχή της δολοφονίας- θεωρούνται ως το νεαρότερο ζευγάρι που έχει διαπράξει ποτέ διπλή δολοφονία στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο Markham ομολόγησε τις δολοφονίες της 49χρονης μητέρας καθώς και της 13χρονης αδερφής της φίλης του (σ.σ. Elizabeth και Κatie Edwards), αποκαλύπτοντας ότι τις μαχαίρωσε τουλάχιστον δέκα φορές στο λαιμό με ένα μαχαίρι της κουζίνας την ώρα που αυτές κοιμόντουσαν.

Με βάση, επίσης, τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, το ζευγάρι παρέμεινε στο σπίτι μετά τους φόνους, έκανε σεξ, μπάνιο και στη συνέχεια παρακολούθησε τις ταινίες «Twillight».

Η Edwards, που βοήθησε στον σχεδιασμό των «ψυχρών, υπολογισμένων και σκληρών» φόνων, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην πράξη αυτή καθ' αυτή, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα που την εμποδίζουν από το να λαμβάνει λογικές αποφάσεις. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό της και τους καταδίκασε και τους δυο με τις ίδιες ποινές.


Το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ζήλια της Kim Edwards για τη στενή σχέση που είχαν αναπτύξει η μητέρα της με τη μικρότερη αδερφή της, καθώς και το γεγονός ότι η πρώτη προσπαθούσε να χωρίσει το ζευγάρι.

Ωστόσο, αποσπάσματα από τις ηχογραφημένες κασέτες με την ομολογία του Markham που αναμένεται να ακουστούν για πρώτη φορά σήμερα, Δευτέρα, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του βρετανικού δικτύου Channel 5, «Murdered By My Daughter», αναμένεται να δοκιμάσουν ακόμη μία φορά τις αντοχές της κοινής γνώμης κυρίως λόγω της κυνικότητας και της ψυχραιμίας με την οποία περιγράφει τις αποτρόπαιες πράξεις του ο νεαρός δολοφόνος.

«Μπήκα στο δωμάτιο της μητέρας της, τη μαχαίρωσα στο λαιμό την ώρα που κοιμόταν και της έκλεισα το στόμα με ένα μαξιλάρι» ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς ο Markham, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Αφού πέθανε, μπήκα στο δωμάτιο της Katie (σ.σ. της αδερφής της κοπέλας του) και νομίζω ότι τη μαχαίρωσα, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος αν ήταν όντως αυτή ή το στρώμα. Μετά έκλεισα και σε αυτήν το στόμα με ένα μαξιλάρι», εξηγεί με κυνισμό.

Στις ίδιες κασέτες ακούγεται να ομολογεί ότι η διπλή δολοφονία συμφωνήθηκε και σχεδιάστηκε με την πλήρη συνεργασία της κοπέλας του, Kim.

Η απουσία οποιουδήποτε συναισθήματος μεταμέλειας του 15χρονου δολοφόνου σόκαρε ακόμη και τους αστυνομικούς που ηγήθηκαν της έρευνας.

Ο Martin Holvey, επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας δήλωσε στο Channel 5: «Επαναλαμβάνεις την ιστορία στην ομάδα σου και όλοι κάθονται και σε κοιτούν, σκληροτράχηλοι αστυνομικοί, και σκέφτεσαι ότι δεν πιστεύεις στα αυτιά σου με όσα ακούς».

«Εργάζεσαι 30 χρόνια ως αστυνομικός, εξετάζεις την υπόθεση αυτή και δεν υπάρχει καμία που να της μοιάζει. Μια πραγματικά βάναυση, ανατριχιαστική, ψυχρή και σκληρή πράξη που τελέστηκε από αυτά τα δύο παιδιά σε βάρος δύο ανυπεράσπιστων θυμάτων».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM