Αν βρείτε αράχνη στο σπίτι, μην τη σκοτώσετε, συμβουλεύουν οι ειδικοί

Αν βρείτε αράχνη στο σπίτι, μην τη σκοτώσετε, συμβουλεύουν οι ειδικοί Facebook Twitter
0

Όταν κάποιος εντοπίζει μία αράχνη μέσα στο σπίτι του καλά θα κάνει να μην την σκοτώνει, συμβουλεύουν οι ειδικοί. 

Οι αράχνες, πλην του ότι είναι έμβια όντα με κάθε δικαίωμα στη ζωή, είναι σημαντικό μέρος της φύσης και του οικοσυστήματος. Μερικές ζουν σε εσωτερικούς χώρους και άλλες παγιδεύονται σε αυτούς με αποτέλεσμα να γίνουν, χωρίς τη θέλησή τους, συγκάτοικοι του ανθρώπου. 

Ορισμένες απολαμβάνουν τη ζωή σε κλειστούς χώρους και βρίσκουν την ευκαιρία να αναπαράγουν το είδος, αλλά είναι εξαιρετικά προσεκτικές στο να μην γίνουν αντιληπτές. Αλλά και όταν βρεθούν μπροστά στον οικοδεσπότη τους, δεν γίνονται επικίνδυνες. Μάλιστα, μπορεί να γίνουν και χρήσιμες καθώς τρώνε παράσιτα. 

Υπάρχουν αράχνες που αρέσκονται στο να τρώνε και κουνούπια, άρα ο θάνατός τους θα στερούσε από το σπίτι έναν σημαντικό θηρευτή. 

Ο φόβος για αυτές είναι φυσικός και οι αράχνες δεν έχουν στόχο να τα βάλουν με τους ανθρώπους. Το αντίθετο, επιθυμούν να αποφύγουν κάθε επαφή. Και ακόμα και σε περίπτωση δαγκώματος, είναι σπάνια τα είδη που μπορεί να προξενήσουν οποιαδήποτε ζημιά. 

Σε περίπτωση, όμως, που η συμβίωση με μία - ή και περισσότερες - αράχνες μοιάζει αδύνατη, υπάρχει λύση. Αντί να παγιδευτούν σε κάποιο σκεύος και να μεταφερθούν σε άλλο μέρος, που δεν θα κινδυνεύει καμία από τις δύο πλευρές. 

Με πληροφορίες από Business Insider 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM