Βραζιλία: Ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του πρώην προέδρου Λούλα

Βραζιλία: Ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του πρώην προέδρου Λούλα Facebook Twitter
EPA/Fernando Bizerra
0

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου «Λούλα» ντα Σίλβα, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη νότια Βραζιλία στο πλαίσιο της εκστρατείας του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, κατήγγειλε ότι δύο λεωφορεία της αυτοκινητοπομπής του χτυπήθηκαν από σφαίρες, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί.

«Η αυτοκινητοπομπή μας δέχθηκε επίθεση από φασιστικές ομάδες. Είχαν ήδη πετάξει αυγά και πέτρες. Και σήμερα (σ.σ. την Τρίτη) πυροβόλησαν εναντίον των λεωφορείων», έγραψε ο Λούλα, πρόεδρος της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής από το 2003 μέχρι το 2010, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Κανείς δεν τραυματίστηκε», διαβεβαίωσε πάντως ο γερουσιαστής Λίντμπεργκ Φαρίας, στέλεχος του Κόμματος Εργαζομένων (PT), όταν τουλάχιστον τρεις σφαίρες χτύπησαν τα δύο λεωφορεία.

Ο πρώην πρόεδρος, ο υποψήφιος που θεωρείται με βάση τις δημοσκοπήσεις επικρατέστερος για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βραζιλία -εάν του επιτραπεί να συμμετάσχει και δεν φυλακιστεί μετά την καταδίκη του για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κάτι για το οποίο συνεχίζει τις προσπάθειές του- είχε ήδη καταγγείλει τη Δευτέρα τη δράση της «άκρας δεξιάς» στη χώρα.

Βραζιλία: Ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του πρώην προέδρου Λούλα Facebook Twitter

Η αυτοκινητοπομπή του Λούλα δεν είχε αστυνομική συνοδεία.

Επίσης μέσω Twitter, ο Λούλα τόνισε αργότερα πως «αυτό που βλέπω τώρα μοιάζει σχεδόν με την άνοδο του ναζισμού», πριν προσθέσει: «αν νομίζουν πως θα μας φοβίσουν, κάνουν λάθος».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ