Βοσνία: 13χρονος μαθητής πυροβόλησε καθηγητή- Είχε αλλάξει πρόσφατα σχολείο

Βοσνία: 13χρονος μαθητής πυροβόλησε καθηγητή- Είχε αλλάξει πρόσφατα σχολείο Facebook Twitter
Φωτ.: Ν1
0

Συνελήφθη 13χρονος μαθητής, που φέρεται να πυροβόλησε, τραυματίζοντας σοβαρά, έναν εκπαιδευτικό σε σχολείο του Λούκαβατς, στη βορειοανατολική Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

«Το παιδί, που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τα 14, είναι υπό την επίβλεψη της αστυνομίας στο αστυνομικό τμήμα του Λούκαβατς», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση.

«Πυροβόλα όπλα και άλλα εγκαταλειμμένα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο μέχρι να ξεκινήσει η έρευνα» πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον Αχμέντ Ομέροβιτς, υπουργείο Παιδείας του καντονιού της Τούζλα, ο φερόμενος δράστης είναι πρώην μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου, ο οποίος πρόσφατα άλλαξε σχολικό περιβάλλον.

«Το παιδί μεταφέρθηκε σε άλλο σχολείο στις αρχές του δευτέρου εξαμήνου, για πειθαρχικούς λόγους», είπε, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα το τέλος των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία της Τούζλα.

Το θύμα είναι ένας καθηγητής Αγγλικών που ασκούσε ταυτόχρονα και καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή σε αυτό το δημοτικό σχολείο, όπως είπε ο πατέρας του σε δημοσιογράφους. Στη Βοσνία, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης φοιτούν παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών.

Ο καθηγητής χειρουργείται και η κατάστασή του είναι σταθερή, πρόσθεσε ο πατέρας του, ο Ισμέτ Οσμάνοβιτς, μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι N1.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ο καθηγητής φέρει τραύματα από σφαίρες στον λαιμό.

Να σημειωθεί πως το συμβάν σημειώνεται έναν μήνα μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε 13χρονος σε σχολείο του Βελιγραδίου, στη γειτονική Σερβία, σκοτώνοντας εννέα συμμαθητές του.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Small Arms Survey (SAS), τουλάχιστον 31 στους 100 κατοίκους διαθέτουν όπλο, ενώ στη γειτονική Σερβία το ποσοστό φτάνει το 39%, το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και η Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τα ορυκτά που ήθελε ο Τραμπ - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / ΗΠΑ και η Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τα ορυκτά που ήθελε ο Τραμπ - Τι περιλαμβάνει

Η συμφωνία αφορά κυρίως σπάνια μέταλλα και ορυκτά, τα οποία θεωρούνται στρατηγικής σημασίας - Θα δημιουργηθεί ταμείο επενδύσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
LIFO NEWSROOM
Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM